2024. április 20., szombat
A KRAGUJEVACI FIATBAN

Beindult a negyedik ipari forradalom

A Fiat Chrysler Automobiles (FCA) eddig több mint 1,4 milliárd eurót fektetett a kragujevaci gyárba – közölte Alessio Leonardi, a cég szerbiai igazgatója. Mint mondta, elkészítik a Szerbiára vonatkozó tervüket, és bemutatják a kormánynak. Véleményük szerint Szerbiát nagyobb mértékben kell iparosítani ahhoz, hogy nagyobb gazdasági növekedést érhessen el.

Leonardi kiemelte, hogy az FCA kragujevaci gyára a cégcsoport egyik legkorszerűbb üzeme, ugyanis a legmodernebb berendezésekkel dolgoznak.

„Egyre gyorsabban válik valósággá az ipar 4.0, vagyis a negyedik ipari forradalom. Kragujevaci gyárunkban bevezettük a digitális gyártást, az alkalmazott megoldásoknak az alapja az adatok elemzése, az additív gyártási technológia, a prediktív karbantartás, valamint a horizontális és vertikális integráció. A konkurencia és a technológiai fejlődés megköveteli a termelési folyamatok hatékony és megbízható irányítását, a gyors megoldásokat és válaszokat, az újítások iránti nyitottságot” – mondta egyebek között Leonardi Belgrádban, az Ipar 4.0 elnevezésű nemzetközi konferencián.

A tanácskozáson, melynek házigazdája a szerbiai Fiat, hazai és külföldi szakértők fejtették ki véleményüket a digitális korszakváltás lehetőségeiről és a szerbiai ipari innováció távlatairól.