2024. április 25., csütörtök

„A haladók nem csalók”

Az ellenzék nem támogatja Zoran Radojičić polgármesternek való megválasztását

Reagálva az ellenzék vádjaira, hogy Zoran Radojičić nem megfelelő személy Belgrád polgármesteri tisztségének betöltésére – „tapasztalatlan, befolyásolható, politikai bábú lesz a Szerb Haladó Párt kezében” – Goran Vesić, a főváros aktuális városi menedzsere, a következő polgármester állítólagos majdani helyettese kifejtette: az SZHP nem téveszti meg és csapja be a polgárokat. Radojičić volt a párt listavezetője a helyhatósági választásokon, így nem vitás, hogy az SZHP őt jelöli a polgármesteri tisztség betöltésére, nyomatékosította a politikus.

Válaszolva az újságírói kérdésre, hogy igazak-e az értesülések, miszerint ő tölti majd be az alpolgármesteri tisztséget, Vesić csak röviden annyit mondott, hogy erről kizárólag a városi képviselő-testület tagjai dönthetnek. Minden eldől csütörtökön, amikor a vkt szavazni fog, szögezte le Vesić.

dr. Zoran Radojičić a belgrádi Tiršova utcai Gyermekklinika sebésze és igazgatója. A polgármesterjelölt korábban azt nyilatkozta, hogy készen áll a szóban forgó tisztség betöltésére, mivel „tudja, hogy jó és tapasztalt csapatot tudhat majd maga mögött”. A jelölt egyik ígérete, hogy hamarosan megkezdődik a metró kiépítése.