2024. április 20., szombat
LABDARÚGÁS – TISZA MENTI SERDÜLŐLIGÁK

Bajnok a Jedinstvo

A múlt héten eldőlt a bajnoki cím sorsa a Magyarkanizsa–Zenta–Ada községi serdülőligában, az éllovas péterrévei csapat ugyanis hazai pályán 3:1-re verte a Horgos gárdáját, így az utolsó forduló eredményeitől függetlenül bebiztosította a bajnoki elsőséget.

A múlt szerdán megrendezett találkozón a hazaiak Öreg Levente góljával szerezték meg a vezetést, a vendégek azonban egy szabadrúgásból elért góllal egyenlíteni tudtak. A folytatásban már csak a pecellóiaknak sikerült újabb gólokat összehozniuk: Kolompár Igor szerzett újból vezetést a Jedinstvo együttesének, majd Öreg Levente a második góljával bebiztosította csapata számára a győzelmet és egyben a bajnoki címet is. Az Öreg Tibor által irányított péterrévei gárda még veretlen a bajnokságban, a piros-fehérek mérlege 15 mérkőzés után 13 győzelem és 2 döntetlen, a gólarányuk pedig 88:9. A liga legfiatalabb csapatának számító Jedinstvo együttese kedden játssza utolsó mérkőzését a 2017/2018-as pontvadászatban, a bajnokcsapat a 2. helyen végző Tornyos otthonában próbálja majd megőrizni veretlenségét.

A fiatalabb serdülők mezőnyében még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa, itt nagy valószínűséggel a szezon utolsó mérkőzésén derül majd ki, hogy ki fog a tabella élén végezni. Néhány hete még az akkor éllovas Nyers István Akadémia látszott biztos befutónak, a tóthfalui csapat azonban az AFK elleni derbin, ahol egy győzelemmel bebiztosíthatták volna az első helyet, 1:0-ra kikapott, ami után már az adaiak érezhették magukat nyeregben. Igen ám, de a Berec Csaba által irányított kék-fehérek a múlt pénteken csak 0:0-t játszottak a Kevi buránysori pályáján, és ez újból megváltoztatta a helyzetet, az adaiak pontvesztése ugyanis esélyt adott a jó tavaszt produkáló Zentának. Az AFK előnye jelenleg ugyan öt pont a zentaiakkal szemben, Fekete Krisztián csapatának azonban még van két mérkőzése, és ha azokon begyűjtik a 3-3 pontot, akkor nevető harmadikként ők lehetnek a bajnokok. A sárga-kékek kedden Horgosra látogatnak, ahol ha nyernek, akkor pénteken a Žitopromet pályáján, a Zenta–Kevi összecsapáson dől majd el, hogy melyik csapat nyeri meg a Magyarkanizsa–Zenta–Ada községi U13-as bajnokságot.