2024. április 23., kedd
KICK-BOX

Népes országos bajnokság Zentán

Bajić Halasi Éva és Kéri Valentina az érmekkel és oklevelekkel (fehér Miklós felvétele)

Bajić Halasi Éva és Kéri Valentina az érmekkel és oklevelekkel (fehér Miklós felvétele)

Szombaton a Zentai Sportcsarnokban rendezték meg a kick-light kick-box országos bajnokságot, melyen több mint 230 nevezett versenyző vett részt. Az igencsak népes és élénk társaság 13 órakor kezdte meg a versenyt, s azonnal érdekes összecsapások szemtanúi lehettek a nézők. Halász Mihály, az esemény fő szervezője elmondta, hogy a sportcsarnok megfelelő kapacitással rendelkezik a küzdősportok megszervezéséhez, a szombati napon pedig a kick-box legtechnikásabb szakágát láthatta a közönség a három tatamin. „A kick-light országos bajnokság megszervezése valójában egy főpróba. Ha minden terv szerint zajlik, a későbbiekben akár egy Balkán-bajnokságnak is otthont adhat Zenta városa. Ehhez szükségünk lesz egy ringre, amely valamilyen oknál fogva kimaradt a csarnok tervezése során, de könnyedén pótolható. Egy-egy verseny szervezésekor mindig adódnak problémák, most éppen a pályázaton elnyert pénzösszeg nem érkezett meg idejében a budoklub számlájára, ennek ellenére köszönettel tartozunk az önkormányzatnak és a Zentai Sportszövetségnek, hogy támogatják az egyesületünket” – nyilatkozta Halász.

Dejan Milosavljević, a Szerbiai Kick-box Szövetség alelnöke elégedett volt a körülményekkel: „Számomra úgy tűnik, hogy Zenta alaposan felkészült a versenyre. A kick-ligth egy kevésbé látványos szakág a küzdősport keretein belül, de nagy fokú koncentrációt igényel. A várakozásoknak megfelelően izgalmas küzdelmeket láthattunk.”

Kaszás Dávid az ezüstéremig jutott (Fehér Miklós felvétele)

Kaszás Dávid az ezüstéremig jutott (Fehér Miklós felvétele)

A zentai származású versenyzők évek óta a világ elitjébe tartoznak, s bár edzőjük elmondása szerint a full-contact ágazatban jobban teljesítenek, Bajić Halasi Éva, Kaszás Dávid és Kéri Valentina így is újabb éremmel gazdagodott.