2024. március 29., péntek

Autóverseny Újvidéken

A mišeluki pályán szombaton és vasárnap szervezik meg a sorrendben 36. Újvidék Nagydíja, ezúttal nemzetközi futamegyüttest. A rendezvény a szervezők szerint valószínűleg 5 különböző, kategóriák szerinti versenyből áll majd. Mivel mindkét nap 9.30-tól 16 óráig le lesz zárva a Szabadság híd, felkérnek mindenkit, hogy ne ebben az időpontban igyekezzenek autóval a szerémségi oldalra, vagy vissza!

Fotó: Szeli Balázs

Fotó: Szeli Balázs

Az autóversenyzés és a közlekedésbiztonság értelemszerűen kapcsolódik egymáshoz, a SPENS előtti platón tegnap látványos, a hétvégi futamokban részt vevő autók felsorakoztatásával (és motorjaik bőgetésével) érdekesebbé tett, fiatalok számára elképzelt közlekedésbiztonsági akciót tartottak. A Közlekedésbiztonsági Ügynökség szervezésében a fiatalok megtanulhattak olyasmit is, amit az iskolákban nem tanítanak, videoszimulátoron játszhattak.

A futamra szóló belépőjegyeket a Gigstix forgalmazza, a mišeluki pálya bejárataiban is meg lehet venni 300 dinárért. A bevétel egy részét emberbaráti segélyként továbbítják. A felvételen egy, a felismerhetetlenségig modifikált Toyota Supra és egy hasonlóképpen megnyirbált BMW, drifting versenyautó látható.