2024. március 29., péntek

Harmadszorra sem sikerült

A Posta utca felújítása továbbra is várat magára, mert a befektetési és területrendezési hivatal harmadik építkezési kérelmét is visszautasította a településrendezési hivatal.

A Posta utcába nagyobb esőzések után alig lehet bejutni a tócsák miatt, az úttest és a járda felújítását már régóta tervezik, egyelőre azonban minden maradt a régiben (Dávid Csilla felvétele)

A Posta utcába nagyobb esőzések után alig lehet bejutni a tócsák miatt, az úttest és a járda felújítását már régóta tervezik, egyelőre azonban minden maradt a régiben (Dávid Csilla felvétele)

Tavaly a Posta utcát lezárták a gépjárműforgalom előtt, most csak a gyalogosoknak van előrelátva, de a tilalom nem akadályozza meg az autósok többségét abban, hogy itt parkoljanak. A felújításra már évek óta nagy szükség mutatkozik, hiszen minden kiadósabb eső után összegyülemlik a víz az utcán, a földszinti üzlethelyiségek ilyenkor mindig „úsznak”. Az útburkolaton is meglátszik az idő foga, kátyús, repedezett, több helyen besüppedt.

A 021.rs hírportál közölte, hogy a befektetési és területrendezési hivatal legutóbbi rekonstrukciós kérelmét május 29-én utasította vissza a településrendezési hivatal, ugyanez történt március 23-án és február 7-én is. A legutóbbi két alkalommal azért utasították el a munkálatokhoz szükséges engedélyek kiadását, mert a projektumot nem hangolták kellőképpen össze a környék területrendezési követelményeivel, és egyéb formális okok is felmerültek. A befektetési és területrendezési hivatalnak most 30 napja van arra, hogy pótolja a projektum hiányosságait, illetve a követelésekkel összhangban módosítsa azokat, annak érdekében, hogy megkaphassa a munkálatokhoz szükséges engedélyeket.

Emlékeztetőül: a Posta utca felújítását tavaly jelentették be először, a befektetési és területrendezési hivatalból pedig az idén márciusban nyilatkoztak utoljára arról, hogy várják a munkálatokhoz szükséges engedélyeket. Ezenkívül, ki kell írni a versenypályázatot is a munkálatok kivitelezőjének a kiválasztása érdekében, a rekonstrukció összértéke 23 millió dinár körül alakul majd.

A tervek szerint a felújított Posta utcában tilos lesz a gépjárműforgalom, csak a gyalogosok és a kerékpározók járhatnak majd erre. Kivételt képeznek majd a mentőautók és a tűzoltók. A Posta utca új közmegvilágítást kap majd, felújítják a szennyvízhálózatot, fákat, bokrokat is ültetnek a tervek szerint.