2024. április 19., péntek

Đoković bejutott a negyeddöntőbe

Novak Đoković három szettben, 6:3, 6:4, 6:2-re legyőzte a spanyol Fernando Verdascót а Roland Garros nyolcaddöntőjében

Elképesztően szoros játékokkal indult a meccs, az első három gém összesen 29 percig tartott, és bár Đokovićnak négy, Verdascónak két bréklabdája volt, végül mindketten hozták adogatásukat (2:1). Amikor úgy tűnt, végre egy simább adogatójáték következik, akkor a spanyol 40:15-ről bukta el a gémet, majd a szerb a sajátját hozva 4:1-re ellépett, és előnyét végig is vitte a szett során (6:3).

A korábbi világelső brékkel indította a második felvonást, majd 3:2-es előnyénél előbb semmire elveszítette adogatását, majd semmire elvette Verdascóét – ezt követően pedig már nem hibázott (6:4). Az újabb sikeres Djokovics-fogadással indított harmadik szettben Verdescónak még volt esélye, hogy egyből visszabrékeljen, de a szerb mindkét lehetőségét hárította, majd 3:1-es előnyénél újra elvette a spanyol játékát és végül 6:3, 6:4, 6:2-re nyert.

A 12-szeres Grand Slam-torna-győztes Đoković az olasz Marco Cecchinatóval csap össze a negyeddöntőben. Az olasz átékos négy szettben kiejtette a nyolcadik helyen kiemelt David Goffint – a most szerzett pontoknak köszönhetően feljön legalább a 42. helyre a világranglistán, ezzel pedig megelőzi Fucsovics Mártont is.