2024. április 26., péntek
ROLAND GARROS

Verdascóval a nyolcaddöntőben

Novak Đoković tegnap négy játszmában győzte le a spanyol Roberto Bautistát, és bejutott a Roland Garros nyolcaddöntőjébe, amelyben a zsinórban harmadik spanyol, a veterán Fernando Verdasco következik.

Forrás: Beta/AP

Forrás: Beta/AP

Novak és Bautista hullámzó teljesítményt nyújtottak. A szerb 6:4, 4:1-re vezetett, majd három szettlabdája volt, de elveszítette a második játékrészt. A harmadikban a spanyol vezetett 5:3-ra, ám alulmaradt, amit követően a negyedik játszmában Đoković kimondottan jobb volt. Novak és Verdasco 14-szer játszottak, a szerb 10:4-re vezet, s legutóbb 2010-ben kapott ki a spanyoltól.

Mint két nappal korábban, ismét egy időben kerültek szorongatott helyzetbe Grigor Dimitrov és Alexander Zverev. A német ezúttal is kihúzta magát, a bolgár viszont nem, kikapott Verdascótól, és így továbbra sincs kimagasló eredménye a nagy tornákon.

A női mezőnyben újra Marija Sarapova és Serena Williams meccsei jelentették a mágnest a közönségnek. Az orosz meglehetősen szoros meccsen győzte le a többet hibázó horvát Donna Vekićet, az amerikai pedig alighanem maga sem tudja, hogyan jutott túl az ausztrál Ashleigh Bartyn, aki könnyedén nyerte az első játszmát, a másodikat breakkel kezdte, és akkor nemcsak hogy megállt, hanem teljesen téves taktikával egyenesen Serena kezére játszott. Kisebb meglepetés Leszija Curenko győzelme Coco Vandeweghe ellen, annál nagyobb viszont a román Mihaela Buzărnescu diadala Elina Szvitolinával szemben.