2024. április 20., szombat

Meghalt egy diáklány a diákotthonban

Kedd virradóra halva találták a szabadkai Dositej Obradović Diákotthonban G. V. kiskorú diáklányt. A középiskolás tanuló Bácskeresztúron született, s itt helyezték örök nyugovóra csütörtökön délután.

Milorad Mrvić, a diákotthon igazgatója pénteken lapunknak megerősítette a szomorú hírt, hogy a Hallássérültek Iskolájának másodikos diákja, G. V., aki egyben a Dositej Obradović Diákotthon lakója volt, elhunyt.

Az igazgató elmondta, hogy a kislány szívbeteg volt és gyógyszeres kezelés alatt állt, de senki sem gondolta, hogy betegségének ilyen súlyos következményei lehetnek.

– Az orvosok megállapították, hogy a május 28. és 29. közötti éjszakán halt meg tanulónk. A halál oka, mint mondták az orvosok, valószínűleg a krónikus szívbetegség, de a boncolási jegyzőkönyv majd pontos adatokkal szolgál, ugyanis a rendőrség is helyszínelt, a főügyészség ügyésze pedig boncolást rendelt el. Az iskola diákjai és vezetősége is nagyon megrendült a hír hallatán, ugyanis G. V. tizenöt nap múlva töltötte volna be a 18. életévét – mondta el lapunknak Milorad Mrvić igazgató.