2024. április 19., péntek
ROLAND GARROS

Fucsovics is kiesett

Szerbiából csak egy, Magyarországról pedig egyetlen teniszező sem jutott be a Roland Garros 3. fordulójába. Fucsovics Márton tegnap megpróbált ellenállni a 16. kiemelt brit Kyle Edmundnak, de csak egy játszmára futotta erejéből. A brit könnyen, három breakkel nyerte meg az első játszmát, a másodikat kiváló teljesítménnyel Fucsovics, a következő kettőben pedig Edmund még háromszor nyerte el a nyíregyházi kezdőütését a nem túl nehéz győzelemért.

Kyle Edmund csak a második játszmában bajlódott Fucsovics Marcival (fotó: Beta/AP)

Kyle Edmund csak a második játszmában bajlódott Fucsovics Marcival (fotó: Beta/AP)

Novak Đoković, akinek még két győzelem kell, hogy megvédje tavalyi pontjait, és ne zuhanjon tovább a ranglistán, ma a spanyol Roberto Bautistával játszik, ami első igazi tesztje lesz az idei párizsi tornán.

Dušan Lajović bátran és okosan szállt szembe a 2. kiemelt és a végső sikerre is esélyes fiatal német Alexander Zverevvel, aki a váratlan problémák miatt az első három játszmában nehezen uralkodott az idegein, végül mégis ő jutott be a 3. fordulóba. Lajović látványosan küzdötte magát végig az első játszmán, a másodikban pedig 3:1-re vezetett. A hibák sorozata miatt ezt a játékrészt mégis elbukta, de a harmadikban újra erősnek és határozottnak mutatkozott. A folytatásban a szerb nagyon visszaesett, és szinte tálcán szolgálta fel a németnek a meccset.

Ezzel egyidejűleg még három magasan rangsorolt állt 1:2-re, végül csak Sam Querrey esett ki, míg Grigor Dimitrov és Kej Nisikori, akárcsak Zverev, öt játszmában lépett tovább, David Goffin, Fabio Fognini és Gaël Monfils pedig megerőltetés nélkül vették a második akadályt.

A nőknél az első nap három meglepetését követően továbbra sincs váratlan eredmény, talán csak Pavljucsenkovának és Suáreznek láttak valamivel nagyobb esélyt Stosur és Szakari ellenében.