2024. április 19., péntek

Kiosztották a Kapetan Miša Anastasijević-díjakat

A városháza dísztermében csütörtökön kiosztották a Kapetan Miša Anastasijević -díjakat. A Kapetan Miša Anastasijević-díjakat a legsikeresebb egyéneknek, vállalkozóknak és intézményeknek osztják ki az észak-bácskai és a nyugat-bácskai körzet területén, a gazdasági és társadalmi életben kifejtett kimagasló tevékenységükért.

Bogdan Laban: Szabadka város megérdemli ezt a díjat (Fotó: Gergely Árpád)

Bogdan Laban: Szabadka város megérdemli ezt a díjat (Fotó: Gergely Árpád)

A városháza dísztermében 24 díjat osztottak ki. A díjazottak között szerepel Szabadka város, mint a régió legjobb önkormányzata és Bogdan Laban polgármester. A szabadkaiak közül a díjazottak között vannak: Mile Todorović, a Sever ATB Kft. igazgatója, a Bane Kft., mint a legjobb családi vállalkozás, dr. Nenad Ivanišević, mint a legjobb menedzser a közszférában, dr. Kaszás Károly, a Szabadkai Építőmérnöki Kar tanára a feltalálás és a tudomány fejlesztésében kifejtett munkájáért, Dragana Nikolić, a Szabadkai Zeneiskola igazgatója a hagyományok és a zeneművészet terén kifejtett tevékenységéért, Mitar Nikolić, a szabadkai Tehno Coop tulajdonosa pedig az üzleti és piaci pozicionálásért kapott elismerést.

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere a díjról újságíróknak a következőket nyilatkozta:

– Szabadka mint város megérdemli ezt a díjat, ez az elismerése az elmúlt évek munkájának. Szabadka ma egy építkezés, ahol nagyberuházási projektek valósulnak meg, vagy vannak folyamatban, mint amilyen az Y-elágazás vagy a Népszínház, az idén pedig megkezdtük a Palicsfürdőre vonatkozó beruházások megvalósítását is. Mindezek miatt úgy gondolom, hogy Szabadka város megérdemli ezt a díjat – mondta Bogdan Laban.