2024. április 24., szerda
NŐI LABDARÚGÁS – SZABADKA

Fogadás a bajnokcsapat tiszteletére

A kilencedik bajnoki elsőségüket begyűjtő Spartacus labdarúgónőit és a klub vezetőit fogadta Nemanja Simović, a szabadkai városi tanács sporttal és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja. Simović gratulált a bajnoki címhez, valamint kiemelte a többi szabadkai csapat idei sikereit is.

– A lányok a kilencedik bajnoki titulussal megmutatták, hogy még mindig egyeduralkodók a hazai porondon. Ha valamit szeretnénk közölni a Spartacus Női Labdarúgóklubról, és azt két szóban tennénk, akkor csakis azt mondhatjuk: városunk büszkeségei. A Bajnokok Ligája nyoni sorsolásán két szabadkai labdarúgócsapat, a Spartacus női és férfiegyüttese is várja ellenfelét. Nemcsak a szabadkai, hanem a szerbiai labdarúgóéletben sem fordult még elő, hogy egy klubnak két képviselője legyen a legrangosabb európai sorozatban. Mellettük Európában szerepelhetnek még a birkózók és a férfi röplabdázók is. Ez egy rendkívül gazdag sportév, az is lehet, hogy a legsikeresebb a szabadkai sport története során. Köszönet illeti a város polgármesterét, valamint a városi közigazgatás szerveit, akik nekem és munkatársaimnak rengeteget segítenek abban, hogy minél eredményesebben dolgozhassunk, és megfeleljünk sportolóink és klubjaink igényeinek. Két évre visszamenőleg a sportra szánt összeg folyamatosan növekszik, és azt se felejtsük el, hogy mindebben a Szabadkai Sportszövetség is jelentős szerepet játszik – mondta Simović.

A szabadkai sport első embere elmondta még, hogy a feltételek javításával igyekeznek követni a kiváló eredményeket. A városi stadionban megkezdődnek az atlétikai pálya felújításával kapcsolatos munkálatok, a tartomány és a Szerbiai Labdarúgó-szövetség támogatásával pedig a labdarúgópálya füves borítása is megújul. Az öltözőket és a lelátókat is felújítják, így amennyiben a két csapat az elkövetkező idényben is hasonló eredményeket ér el, akkor hazai mérkőzéseiknek a városi stadion adhat otthont.

Zoran Arsić, a Spartacus Női Labdarúgóklub elnöke kiemelte az önkormányzat pozitív viszonyulását a klub iránt, ami nem volt mindig így, Boris Arsić, a csapat vezetőedzője pedig köszönetet mondott Bogdan Laban polgármesternek és Nemanja Simović sportfelelősnek, akik végig támogatták őket.

– Gratulálok a lányoknak, a hőseimnek, hiszen nem könnyű a csúcson tartózkodni, pláne, ha több oldalról erős szelek fújnak, és megpróbálnak lesodorni onnan. Az idényt két részre osztanám. Az elsőben kitűnően és meggyőzően játszottunk, majd néhány játékosunk elhagyott bennünket, és valamivel gyengébb eredmények következtek. Egyes klubok jelentős hátszelet kaptak, így jócskán összetetté vált a helyzet. Az elvégzett munkánk azonban döntött, formánkat a rájátszásra sikerült időzítenünk, addigra, amikor a legjobban kellett. Különösen büszke vagyok a Crvena zvezda elleni, utolsó fordulóban játszott mérkőzésre, mely a bajnoki címről döntött. A lányok kiválóan kezelték a rájuk nehezedő terhet, igazi csapatként működtek, és megérdemelten nyertek – mondta Arsić.

A Bajnokok Ligája selejtezőcsoportjainak sorsolását június 22-én tartják Nyonban.