2024. április 25., csütörtök

Szerény eredmények

Befejeződött a Vajdasági Kézilabda-szövetség által rendezett Szuperliga kézilabda-bajnokság az utánpótlás-korosztályú, U12-es fiúcsapatok részére, a Kanizsa nyolcadik a táblázaton 2 ponttal, míg a lányok az I. liga A csoportjában a harmadikak 9 ponttal. Ezzel a helyezéssel a Kanizsa lánycsapata nem jutott tovább, és nem küzdhet a rájátszásban a dobogós helyezésekért.

Az Unit Sport és a Kanizsa legfiatalabb kézilabdázói (a szerző felvétele)

Az Unit Sport és a Kanizsa legfiatalabb kézilabdázói (a szerző felvétele)

A Kanizsa kézilabdázóinak elmúlt idénybeli eredményeit Ivković Ádám, a klub elnöke értékelte:

– Az elmúlt bajnoki idény befejezése után klubunk elismerésben részesítette a csapat legjobbjait. A fiúknál a Kanizsa legjobb góllövője Apró Botond, aki a Szuperliga hatodik legeredményesebbje. A házi góllövőlistán második Urbán Tamás, harmadik Nagy Dániel, a legfiatalabb játékos Apró Bogács Ádám. A lányoknál a házi góllövőlistát Kovács Kata vezeti, második Ágoston Ramóna, harmadik Hézső Tifani. Sikerként értékeljük a klubban, hogy a fiúk bejutottak a Szuperligába, ez az első fellépésünk a magasabb rangfokozatban, ami ismerkedés és tanulóév volt a csapat részére az erősebb mezőnyben. Fontos megemlíteni, hogy ezt az eredményt egy fiatalabb korosztályú csapattal értük el. Lánycsapatunk először szerepelt a bajnokságban, szorgalmasan dolgoztak, edzettek, és nagy lelkesedéssel játszottak, velük is teljes mértékben elégedettek vagyunk. Klubunk az idény végén a legfiatalabb korosztályunk részére zárótornát rendezett, amelyen a 2007-es és fiatalabb születésű fiúk és lányok játszottak. Két pályán rendeztük meg a sportcsarnokban a szivacskézilabda-tornát, amelyen részt vettek a Mokrin, a szabadkai Unit Sport és a házigazda Kanizsa fiú- és lánycsapatai. A tornán a hangsúlyt arra helyeztük, hogy a legfiatalabb korosztályt is versenyeztessük, ismerkedjenek, barátkozzanak a környező klubok játékosaival, a versenyzői légkörrel, míg az elért eredmények másodlagosak voltak.

*****

NŐI SZUPER B LIGA

A Halász győzelemmel zárta a bajnokságot
  Ada: Halász József–Metalac (Kraljevo) 37:20 (19:5)
A Műszaki Iskola sportcsarnoka, 80 néző, vezette: V. Vučić, M. Obradović.
Halász József: Vučetić, Beodranski 4, Rákos 6, Мikusák 2, Fajka 8, Kresoja, Király 3, Zaj, Aksin 4, Balázs 1, Kovács 7, Mrkšić 2, Dudić.
Metalac: Stoiljković 4, Živković 13, Gočobija 1, Kukić, Škovrić, Pantović 1, Radević 1, Ponorac.
A Halász József csapata győzelemmel zárta az idei bajnoki idényt, miután hazai pályán fölényesen, 37:20 arányban nyert Metalac ellen. Az adai lányok a mérkőzés elejétől sokkal jobban játszottak, és végig fölényesen vezettek a kraljevói csapat ellen, amelynek esélye sem volt a felzárkózásra. Az első félidő végén a csapatok 19:5 arányú adai vezetéssel vonultak a szünetre. A második félidőben az adai lányok ott folytatták a góllövést, ahol a szünet előtt félbehagyták. A Halász játékosai a második félidőt 18 találattal zárták, és megérdemelten nyertek a kraljevói csapattal szemben.
A 22. forduló többi eredménye: Vrbas–Zaječar 21:21, Pirot–Kučevo 30:31, Pančevo–Proleter 31:27, a Železničar–Minaqua mérkőzést május 30-án játsszák. A sorrend: Minaqua 36, Zaječar 35, Vrbas 33, Pančevo 24, Kučevo 19, Požarevac, Železničar és Pirot 17, Halász József 14, Proleter 4, Metalac 2 pont.