2024. április 26., péntek

Nadal szomszédja a következő

Az első fordulóban aratott győzelmével Novak Đoković még mindig nem győzte meg a szakértőket, hogy visszatérőben van az élvonal felé, és már az idei Roland Garroson is nagy dolgokra lehetne képes. A jóslatok igencsak óvatosak, és sokkal több szó esik arról az indulatosan elütött labdáról – a harmadik játszmában, a két évvel ezelőttihez hasonlóan –, amely szerencsére senkit sem talált el, hisz ellenkező esetben a leléptetés is szóba kerülhetett volna.

A jó öreg lapát… Egy karbantartó salakkal tölti fel a pályát (fotó: Beta/AP)

A jó öreg lapát… Egy karbantartó salakkal tölti fel a pályát (fotó: Beta/AP)

Novak mindenesetre elégedett lehet a rajttal, s ha csoda nem történik, a második akadály sem lesz túl magas, hisz a veterán és formán kívül levő David Ferrer ellen nyertes 21 éves spanyol Jaume Munar következik, akit Rafael Nadal szomszédjának is lehetne nevezni, hisz a mallorcai Santanyíból érkezik, amely a címvédő szülőhelyétől, Manacortól mindössze 30 kilométerre délre fekszik. Ha az időjárás is úgy akarja – hétfőn este és tegnap délben is eső késleltette a párizsi műsort –, a Đoković–Munar meccs ma lesz műsoron.

Nadal csak háromórás, kimondottan szoros csatában győzte le az olasz veterán Simone Bolellit, és a következő körben a ranglistán 78. argentin Guido Pellával mérkőzik.

Fucsovics Márton 5:0-val kezdett a kanadai Vasek Pospisil ellen. Azután egyenrangúvá vált a meccs, a magyar mégis a genfi ritmusban folytatta, és háromjátszmás győzelemmel jutott be a következő fordulóba, amelyben a brit Kyle Edmund következik. Tavaly Winston Salemben a brit fölényesen nyerte meg egyetlen meccsüket.

Miomir Kecmanović szép győzelemmel rajtolt a vicenzai challengeren, mivel azonban ebben az időszakban csaknem hétről hétre tavalyi pontokat véd, folytonosan ingázik a 200. pozíció táján. Hogy újra a 200 legjobb között legyen, a 18 éves szerbnek győzelem kell a 2. fordulóban is a ranglistán 302. uruguayi Martin Cuevas, a híresebb Pablo öccse ellen.