2024. április 25., csütörtök

Autóverseny Újvidéken

A 36. Újvidék Nagydíja 2018 autóversenyt június 2-án és 3-án tartják meg Mišelukon

A városházán a közelgő autóversennyel kapcsolatban sajtótájékoztatót tartottak, amelyen jelen volt többek között Ognjen Cvjetićanin, a városi tanács sportügyekkel megbízott tagja, a szervezőket pedig Marko Sandiki, az Auto moto karting klub 021 Novi Sad elnöke képviselte.

– Újvidék Nagydíja talán a legismertebb és leglátogatottabb verseny az országban, a Szerbiai Karting és Autósport Szövetség idénykezdő futama. Az idén a szerbiai versenyzőkön kívül a régióból is érkeznek résztvevők. Rendkívül fontos, hogy a rendezvénynek többek között oktatói jellege is legyen, az idén is a közlekedésbiztonság jelentőségét hirdeti. Az újvidéki önkormányzat felismerte a rendezvény jelentőségét, ezért támogatja a nagydíj megszervezését – mondta Cvjetićanin.

Marko Sandiki, az Auto moto karting klub 021 Novi Sad elnöke köszönetet mondott az önkormányzatnak és a közvállalatoknak a támogatásért, majd felhívással fordult az autóversenyek kedvelőihez, hogy a futamon kívül a kísérőprogramokat is tekintsék meg.

– Ami a futamot illeti, a versenyzőket 11 osztályba sorolják, négy divízióban versenyeznek, így a végén négy nagy futamra kerül majd sor. A legtöbb versenyző az első két osztályban áll majd rajtvonalhoz autójával: a Nemzeti kis N osztályban és a Nemzeti hibrid osztályban. Az idén új osztályt vezetünk be, az 1600 osztályban most mutatkozhatnak be először a versenyzők, úgyhogy Újvidéken lesz látható először ez a rendkívül attraktív futam – magyarázta Sadiki.

Pénteken, június 1-jén a Vojvodina Sport- és Üzletközpont előtti platón kiállítják a legjobb versenyautókat, a Közlekedésbiztonsági Ügynökség szervezésében pedig a gyakorlópályán biztonságos vezetésről próbateszteket tartanak az érdeklődők számára.

Az Újvidék Nagydíja autóverseny mindkét napján, június 2-án és június 3-án is forgalomkorlátozást vezetnek be a Szabadság hídon, 9 óra 30 perctől 16 óra 30 percig lezárják a hidat. A forgalmat a Péterváradi híd és a vasúti híd felé terelik majd, úgyhogy a belvárosban komoly dugók alakulnak majd ki. Aki csak teheti, az említett két napon ne autózzon!