2024. április 19., péntek

A Vajdasági Piknik összetart

Több százan vettek részt Etyeken az ötödik rendezvényen – Az eseményre elutazott az Európa Kollégium csapata is

Idén még a tavalyinál is jobban kedvezett az időjárás a Vajdaságból elszármazott, de az őshazához szoros érzelmi szálakkal kötődő, Magyarországon és más országokban élő polgárok találkozójának. A Vajdasági Baráti Egyesület szervezésében megtartott pikniken a gasztronómiai, sportolási, szórakozási lehetőségek, programok mellett ezúttal is a barátkozáson, a kapcsolatok erősítésén volt a fő hangsúly:

Az újvidéki Európa Kollégium csapata a Vajdasági Pikniken (Ótos András felvétele)

Az újvidéki Európa Kollégium csapata a Vajdasági Pikniken (Ótos András felvétele)

– Minden találkozó előtt és után is felvetődik a kérdés, hogy milyen új tartalmakkal lehetne bővíteni ezt az eseményt – nyilatkozta lapunknak Simon Vilmos, a VBE elnöke. – Látva azonban az eddig piknikek sikerét, arra a megállapításra jutunk, hogy nem kell új dolgokon gondolkodnunk, mert ez éppen így jó, ahogy van. Nagyon örülök, hogy idén is ilyen sokan eljöttek, jól érezték itt magukat. Ez feledteti velünk a szervezés nehézségeit és a befektetett munkát.

A Vajdasági Pikniken ebben az évben először részt vett az újvidéki Európa Kollégium diákjainak egy csoportja is.

– Tizenkét fős csapattal érkeztünk – tudtuk meg Danyi Zsuzsannától, a diákok vezető nevelő tanárnőjétől – Diákjaink barátkoztak, jól érezték itt magukat. Már megérkezésünkkor mindjárt odatettük a sertéspörköltet, amit jóízűen el is fogyasztottunk. Részt vettek a fiatalok egy lézerháborús játékban is. Jó kis kikapcsolódás volt ez mindannyiunk részére.

A pikniknek természetesen volt versenyjellege, hiszen a főzőverseny mellett horgászversenyt és rögtönzött preferansz-bajnokságot is szerveztek, amelynek kategóriánként győztesei is voltak, tény azonban, hogy jelenlétével minden részvevő nyertese volt ennek a találkozónak.