2024. április 25., csütörtök
KÉZILABDA – MAGYARKANIZSA

Magyarországról is segítenének

A magyarkanizsai Fürdő sportcsarnoka kibővítésre vár

A magyarkanizsai Fürdő sportcsarnoka kibővítésre vár

A napokban Magyarkanizsára látogatott Zsiga Gyula, a Magyar Kézilabda-szövetség sportigazgatója, célja pedig az volt, hogy felmérje a sportág helyzetét a térségben, azzal a nem titkolt céllal, hogy a szerbiai szövetséggel karöltve anyagi támogatást biztosítson. A Magyarországon jól ismert kézilabda-szakembert Dukai Ferenc, a magyarkanizsai Sporttur civil szervezet vezetője, az OTP Bank nemzetközi kézilabdatorna főszervezője fogadta, s kifejtette, nem titkolt cél immár a kanizsai sportcsarnok kibővítésének szándéka, amellyel nemzetközi meccsek megrendezése is lehetővé válna, 1350 férőhelyes lelátóval.

A legnevesebb magyar csapatok egyébként már évek óta Magyarkanizsán edzőtáboroztatják az utánpótlás-csapataikat, s valamennyien nagyon elégedettek az ottani ellátással és edzési lehetőségekkel.

Dukai reményét fejezte ki, hogy magyar, szerbiai, illetve tartományi segítséggel a sportcsarnok kibővítése már 2020-ig megtörténik, s akkor akár Európa- és világbajnoki selejtezőket is szeretnének rendezni, de a helyi röplabda, kosárlabda és futsal is új lehetőségekhez jutna.

Az idei nemzetközi kézilabdatornát augusztus 23. és 26. között rendezik meg, előtte pedig a MOL-Pick Szeged és a Veszprém utánpótláscsapatai edzenek majd Magyarkanizsán, de a békési, szeghalmi és kisvárdai fiatalokat is odavárják.