2024. április 25., csütörtök

A migráció szervezése bűncselekmény

Orbán Viktor: A kereszténydemokráciát kell elővenni és modernizálni

Az illegális migráció szervezése nemzetbiztonsági érdekeket sértő bűncselekménynek számít, ezért a magyar államnak kötelessége fellépni ezzel szemben, meg kell tiltani, szankcionálni kell ezt a tevékenységet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a Stop Soros törvénycsomagról szólva.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Brüsszel emberi jogi kérdésnek tartja a migráció szervezését, pénzügyi, jogi támogatását, Magyarország viszont nemzetbiztonsági kérdésként tekint erre, ezért így is kell kezelni, fel kell lépni ellene, mert így lehet megvédeni a magyar emberek biztonságát – fejtette ki.

A Stop Soroshoz kapcsolódó alkotmánymódosítási javaslatról úgy fogalmazott a kormányfő: ahhoz, hogy meg lehessen védeni Magyarországot az illegális bevándorlással szemben, új szabályokat kell alkotni, amelyek egyértelműsítik a magyar jogi rendelkezéseket, és képesek a Brüsszelből érkező támadásokat visszaverni.

Ha az alkotmány rögzíti, hogy Magyarországra tilos betelepíteni, akkor sokkal könnyebb megalkotni a részletszabályokat és megvédeni őket itthon, valamint a nemzetközi színtéren – tette hozzá.

Az Emmanuel Macron francia államfővel folytatott közelmúltbeli megbeszélésen is világossá tette: Magyarország soha nem fog olyan európai szabályozást támogatni, amely elvenné azt a döntési jogot, hogy a magyarok mondják meg, kik tartózkodhatnak itt. „Legyen a víz tiszta a pohárban: Magyarország szuverenitását nem veheti el tőlünk Brüsszel” – idézte fel a találkozón elhangzottakat.

Azzal kapcsolatban, hogy a Human Rights Watch (HRW) jogvédő szervezet kampányba kezd, hogy az Európai Néppárt zárja ki sorából a Fideszt, a kormányfő úgy reagált: ez nyomásgyakorlás a Soros György által finanszírozott szervezet részéről.

Az alaptörvény-módosítás az otthon védelmét is tartalmazza majd – folytatta –, azt akarják kimondani a magánélet védelme céljából, hogy „nem lehet otthon zargatni az embereket”. Egy rendes országban a véleménynyilvánításnak megvan a helye, az azonban nem tartozik hozzá a szabadsághoz, hogy ne lehessen otthon nyugodtan tartózkodni – fogalmazott.

Orbán Viktor közölte továbbá, hogy a kormány családpolitikai akciótervet fog meghirdetni, amelyet megelőz majd egy nemzeti konzultáció a gyermekvállalásról és a gyermeknevelésről. „Nem akarjuk a férfiakat sem kizárni ebből”, de alapvetően a nők véleményére lesznek kíváncsiak – tette hozzá.

A demográfia kérdése arról szól, mennyi gyermeket szülnek a magyar asszonyok, „mennyit nevelünk fel közösen”, lesz-e magyar jövő, és mit kell tenni a népesedési hanyatlás megváltoztatásáért. Célul tűzte, hogy 2030-ig Magyarország képes legyen fenntartani saját magát, vagyis legalább annyi gyermek szülessen, mint amennyien eltávoznak.

A kereszténydemokrácia építésére vonatkozó terveiről Orbán Viktor azt mondta: a liberális demokrácia kiüresedett, nem ad választ a kihívásokra, így például a migrációra – ha pedig mégis, akkor helyesnek veszi –, továbbá nem védi meg a határokat, nem erősíti a családokat, nem ismeri el kiemeltként a keresztény kultúrát.

Ezért szerinte a kereszténydemokráciát kell „elővenni, leporolni, kicsit modernizálni”, ez ugyanis megvéd a migrációval szemben, megvédi a határokat, támogatja a hagyományos, egy férfira és egy nőre épülő családmodellt, a keresztény kultúra megvédését pedig természetesnek tekinti.