2024. április 23., kedd

Felállt a bombázások következményeivel foglalkozó bizottság

A parlamenti képviselők ma többórás szavazás után elfogadták a biztonsági erők számára kedvező feltételek mellett épülő lakásokról szóló különleges törvényt, illetve további több mint 20 napirendi pontot, amelyek között több közlekedési, illetve építészetet érintő törvény szerepelt. Valamint megszavazták az 1999-es NATO-bombázások egészségre és környezetvédelemre gyakorolt hatásának a feltárásával foglalkozó ankétbizottság összetételét is.

A parlamenti képviselőkből álló bizottság élén Darko Laketić (SZHP) áll majd, helyettese Ivana Stojiljković (SZHP), ugyanakkor Milovan Drecun (SZHP), Gordana Čomić (DP), Danijela Stojadinović (SZSZP), Dragan Veselinović (Dveri) és Dubravko Bojić (SZRP) lesznek még a bizottság tagjai.

A képviselők többek között szavaztak a közutakról szóló törvényről, illetve a vasútról szóló törvényről. Elfogadták ugyanakkor a közúti és a vasúti közlekedésbiztonságról szóló törvényt is, illetve a belvizek hajózásával foglalkozó törvényt, de a kikötőkről szóló törvényt is, valamint módosították a közúti teherszállításról szóló törvényt.

Szavaztak az ingatlanok bejegyeztetését szabályzó törvényről, a valós tulajdonosok központi nyilvántartásáról szóló törvényről, illetve az ingatlanok eladásával és kiadásával foglalkozó törvényről is.