2024. április 18., csütörtök

Tanulók megjutalmazása Temerinben

A temerini középiskolának otthont adó, a 19. században épült, barokk stílusú Szécsény-kastély épülete (Góbor Béla felvétele)

A temerini középiskolának otthont adó, a 19. században épült, barokk stílusú Szécsény-kastély épülete (Góbor Béla felvétele)

Az önkormányzat illetékesei a legjobb tanulók és egyetemi hallgatók megjutalmazásáról szóló határozata és szabályzata értelmében megkezdték a 2017/18-as iskolaévben a körzeti, köztársasági, regionális és nemzetközi versenyeken első, második, vagy harmadik helyet szerzett tanulók és egyetemi hallgatók jelentkezéseinek a begyűjtését. A kitöltött formanyomtatványt és a helyezést igazoló oklevél fénymásolatát június 1-jéig lehet átadni az ügyfélfogadó szolgálat 3. számú asztalánál.

****

Az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete XVII. alkalommal szervezte meg a vajdasági szintű, a Magyar Nemzeti Tanács által kiemelt jelentőségű és a szerbiai Oktatási Minisztérium által elismert Általános Iskolások Művészeti Vetélkedőjét. A Kókai Imre Általános Iskola minden évben részt vesz a Szabadkán megrendezésre kerülő vetélkedőn, amelyre egész Vajdaság területéről neveznek be diákok, az idén mintegy 500-an.

A Kókai iskolából korcsoportok szerint 14-en neveztek be a versenyekre különböző kategóriákban, amilyen a prózamondás, versmondás, fogalmazás, szólóéneklés, képzőművészet, színjátszás, környezetnyelv ismerete és általános műveltség. A versenyekről az iskola 9 díjat hozott el: 4 első, 2 második és 3 harmadik díjat, ez óriási, átütő siker. A versenyszabály értelmében az az iskola, amelyik a legtöbb díjat szerzi meg, vándordíjat kap egy évre megőrzésre. Mivel az idén a Kókai iskola tanulói szerezték a legtöbb elismerést, a Vándordíjat a napokban De Negri Ibolya, az egyesület elnöke hozta Temerinbe és adta át Sziveri Bélának, az iskola igazgatójának.