2023. október 2., hétfő
XII. NN ULTRA BALATON 2018.

A vajdaságiak kiválóan teljesítettek

A palicsi ultramaratonnal egy időben, a közelmúltban a Balaton körül is ilyen versenyt rendeztek, amelyre több délvidéki futó is bejelentkezett. A rendezvénynek régi látogatója már a zentai Bakos Ond, aki ezúttal a bezdáni Fridrih Bálinttal és a magyarkanizsai Lipták Zoltánnal alkotta a Délvidék nevű csapatot, s akik a 36 órásra tervezett 221 kilométert 20 óra alatt futották le, amely a három személyből álló váltókategóriában a 10. helyre volt elég.

Meleg volt a rajton, s ez bizony nem kedvezett a futóknak – említette meg Bakos, aki azt is elmondta, hogy az eseményre 13 ezer versenyző jelentkezett be, akik egyéniben, kettesben, hármasban, és egy 4–12 versenyzőt számláló kategóriában indulhattak.

Itt kell megemlíteni, hogy voltak még vajdasági versenyzők a balatoni megmérettetésen, így például a 7 fős SabeeApp Teamben, amelyet Fodor Tom, Kis Jovák Viktor, Surján Gusztáv, Nagy Gellért, Hagymás Szabolcs, Varga Ákos és Dobó Ákos képezett, s ők kategóriájukban a kiváló 2. helyet szerezték meg, az abszolút összesítésben pedig a szintén nagyon előkelő 5. helyet mondhatják magukénak az 1292 csapatból. Ők a távot 14:43:02 óra alatt futották le, azaz egy kilométert átlagban 3:59 perc alatt.

Végezetül minden kommentárt mellőzve hadd álljon itt az immár legendás ultramaratonos Scott Jurek gondolata erről a sportágról: „Az ultramaratonokban az a csodálatos, hogy bármilyen szörnyű is éppen, akármennyire fáj is valahol, valahogy mindig újjá tud születni az ember. Aki hajlandó dolgozni érte, arra megváltás vár.