2024. március 19., kedd

Terepjáró

Két keréken lenne jó…

Néhány héttel ezelőtt a városháza dísztermében mutatták be azt a projektumot, amely az általános iskolás korosztály számára nyújtana az iskolai oktatás keretében ismereteket a biztonságos kerékpáros közlekedésről, illetve népszerűsítené azt. A tervek szerint a programot hamarosan bevezetik a szabadkai iskolákban is.

A nemtörődömök

Miért gondoljuk azt, hogy külföldön azért minden olyan szép és tökéletes, mert van pénz, s ennek a következményeként pedig minden csillog-villog és rendezett körülöttünk? Minden bizonnyal sok minde...

Polgár, Jenő, Hivatal

A múlt héten történt, hogy a Kér helyi közösségben egy családi ház udvarában megjelent egy róka. Habzott a szája, tehát nyilván veszett volt a szegény állat, bevette magát az udvar egyik sarkába, és ott üldögélt, békésen.
(Fotó: Molnár Edvárd)

Ingyenes parkolást a kisbabásoknak!

(Fotó: Molnár Edvárd) Amíg az embernek gyermeke nem születik, különösebben nem gondolkodik el azon, vajon mennyire érvényesülnek az anya, a szülők, a gyermek jogai abban a környezetben, ahol ő él....

Kutyabajok

Januárban volt egy éve, hogy a szabadkai kutyamenhelynek, amelyet a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat működtet, a felügyelőség megtiltotta a munkát, az állatok befogását, mert nem feleltek meg bizonyos feltételeknek. Azt követően csak nőtt és nőtt a kóbor állatok száma a város utcáin, míg szerződést nem kötöttek egy verbászi vállalattal, amely elvégezte helyettük a munkát.

A kiskapuk és a „vezák” mocsara

Polgári engedetlenségre került sor kedden, Kelebián, a Skadarlija utcában. A helybeli lakosok, mivel elegük lett abból, hogy a szűk, szilárd burkolat nélküli (értsd: földes út) utcájukba az ott működő ócskavastelepre éjjel-nappal több tíz tonnás tehergépkocsik járnak be, tönkretéve az utat, sőt a házak állapotát is veszélyeztetve, lezárták az utcát.