2024. április 24., szerda

Motoros felvonulás

Tömeges, zajos motoros felvonulást szerveznek a hétvégén a székvárosban, május 26-án több ezer biker részvételére számítanak. Ez az esemény a vajdasági motoros idény hivatalos kezdetét jelenti majd.

Ótos András illusztrációja

Ótos András illusztrációja

A Moto fest elnevezésű rendezvényt az idén a szokásos módtól kissé eltérően szervezik meg, az esemény magjának ugyanis a vásártéri nyitott medenceegyüttes ad majd otthont. Már holnapután, pénteken reggel 9 órakor elkezdődik, kapuzárás vasárnap délelőtt. A medencekomplexumban tehát zsúr lesz a hétvégén, de szerveznek előadásokat és koncerteket is. Mile Janjić, az NS Riders motoros klub tagja elmondta, hogy az esemény belvárosba történő költöztetésével azt szeretnék elérni, hogy a biker-kultúra még közelebb kerüljön polgárainkhoz. Ennek érdekében a három motoros nap alatt elsősegély kurzust is szerveznek a vajdasági Vöröskereszttel közösen, a Sisak kobakot véd!, a közlekedési rendőrséggel együtt folytatott akció keretében. A központi esemény ezúttal is a motoros felvonulás lesz. A bikerek végigdübörögnek majd Újvidék utcáin és sugárútjain, szombaton 17 órától.

Ez a sorrendben 25. Moto fest, amelyet az NS Riders klub szervez. A valamikori Jugoszlávia területén ennek a fesztiválnak van a legnagyobb hagyománya. A klub decemberben ünnepli születésnapját, a Blokstok fesztivál szervezéséből is kiveszik részüket. Ezt a zenés bulit a Moto festet követő hétvégén tartják majd meg, a vasútállomás melletti parkban. Mindegyik motoros program nyitott a „motorozni nem tudó” polgárok számára is.