2024. április 25., csütörtök
MENNYIRE ISMERJÜK EGYMÁST?

Magyarkanizsán tartották a regionális elődöntőt

A Művészetek Házában kilenc iskola részvételével tartották meg tegnap a Mennyire ismerjük egymást? vetélkedő elődöntőjét. A vajdasági középiskolákból három-három fős csapat érkezett a megmérettetésre. A csapatok előzetes bejelentkezés alapján vehettek részt a versenyen, a legjobbak az újvidéki középdöntőbe jutnak. A tartományi titkárság A multikulturalizmus és a tolerancia érvényesítése Vajdaságban elnevezésű projektumának elsődleges feladata, hogy rámutasson a hajdani és a mai Vajdaságban élő népek közös történelmének egyes tényeire.

Tetszik a diákoknak a vetélkedő (Puskás Károly felvétele)

Tetszik a diákoknak a vetélkedő (Puskás Károly felvétele)

A vetélkedő kérdéseit összeállítók elmondták, arra törekedtek, hogy a gyerekek kezébe olyan anyagot adjanak, ami közel áll hozzájuk, és nagy kedvvel, lélekkel forgassák ezt az anyagot.

A magyarkanizsai diákok is részt vettek a versenyben, őket Szepesi Zoltán pszichológus kísérte el.

– Iskolánk tanulói már régóta részt vesznek ezen a versenyen, és az idén is nagy örömmel vettük tudomásul, hogy lehet jelentkezni. A fölkészülésbe is nagy lelkesedéssel vágtunk bele, annak ellenére, hogy elég tetemes anyag az, amit meg kellett tanulniuk, de a multikulturalizmus és a tolerancia nem áll távol tőlük, a tanulást pedig büszkén vállalták a diákjaink. A fölkészítést Bús János és Jenei Erzsébet vállalta, ők foglalkoztak a gyerekekkel. Tapasztalataink azt mutatják, ez a verseny hozzásegíti őket az új ismeretekkel való gazdagodáshoz.

A magyarkanizsai regionális döntőt az antalfalvi és a zombori döntő követi, a végső megmérettetésre prdig  június 3-án lesz alkalom.