2024. április 19., péntek

Megújul a Vöröskereszt

Közgyűlést tartott a Vöröskereszt kishegyesi községi szervezete – Mozgalmas időszak áll a szervezet előtt

A közelmúltban tartotta éves közgyűlését a Vöröskereszt kishegyesi községi szervezete. Az egyik napirendi pont a tavalyi évi tevékenységekről és pénzügyekről szóló beszámoló volt, emellett szó esett arról is, hogy nagy változások lesznek a Vöröskereszt életében, számolt be lapunknak Fontányi Andor, a szervezet községi titkára.

Fontányi Andor (Lakatos János felvétele)

Fontányi Andor (Lakatos János felvétele)

– A szervezet az idei évben újra épül, felfrissül, új közgyűlés fog alakulni és új alapszervezetek alakulnak az intézményekben településenként. Az igazgatóbizottság erre vonatkozó ajánlatát a közgyűlésen ismertettük, mely szerint a község három településén az óvodákban, az iskolákban, az egészségházban, valamint a szociális központban új alapszervezeteket formálunk. Ezek saját képviselőket küldenek a közgyűlésbe, amely megválasztja az új irányító szerveket. A következő egy hónap arról fog szólni, hogy megalapítjuk az alapszervezeteket és egy hónap múlva kinevezzük az új képviselő-testületet és vezetőséget. A szervezet ilyen mértékű megújítására négyévente kerül sor, országos szinten – számolt be Fontányi, majd hozzáfűzte, hogy a községi szervezetek megújulását követően választásokra kerül sor először a tartományi, majd az országos szervezetben.

A titkártól azt is megtudtuk, hogy igen mozgalmas időszak előtt áll a Vöröskereszt községi szervezete. Hétvégén fog sor kerülni egy községi elsősegélyversenyre, amelyről a legeredményesebb csapat továbbjut a tartományi versenyre. Fontányi arról is beszámolt, hogy több képzést is fog tartani a szervezet a közeljövőben. Nemrég tartották meg az első elsősegély-tanfolyamot vállalatok számára, ennek hamarosan folytatása is lesz. Emellett van érdeklődés a betegápoló-tanfolyam iránt is, jelenleg egy újabb csoport formálódik. A községi szervezet készülődik a véradók világnapjára, amelyre hagyományosan egy nagy ünnepséget szerveznek Bácsfeketehegyen. Ezen közel 150 önkéntes véradó fog részt venni, és elismerést kap mindaz, aki elért egy meghatározott számú véradást. Fontányi végezetül kiemelte, hogy hamarosan sor kerül egy kirándulásra: Zomborba viszik azokat a diákokat, akik részt vettek a Vér életet jelent fogalmazás- és rajzpályázaton.