2024. április 26., péntek

A külföldi befektetők idevonzása a cél

Igor Mirović tartományi kormányfő szerdán Újvidéken fogadta Nikolaus Lutterottit, Ausztria szerbiai nagykövetét, aki március 6-a óta tölti be ezt a funkciót.

– Az Ausztriával kialakított gazdasági együttműködés különösen fontos Szerbia számára. A befektetők számát illetően Ausztria vezető szerepet tölt be Vajdaságban – mondta Igor Mirović.
Kiemelte, hogy az eddigi sikeres együttműködés Ausztria és Vajdaság között további lehetőséget jelenthet a különféle projektumok kivitelezésére, amelyek további kapcsolatot képeznének a tartomány, a vállalkozók és a fejlesztési ügynökségek között. Hozzátette, hogy ezt a törekvést folytatni kell. A tartományi kormány nyitott a további kooperációra, és a már meglévő kapcsolatrendszernek köszönhetően szeretné előmozdítani a gazdasági kamarák, a fejlesztési ügynökségek és a vállalkozók együttműködését.
A megbeszélésen szó volt a tartományi kormány, a Vajdasági Fejlesztési Ügynökség és nyolc nagyobb vajdasági város népszerűsítéséről az osztrák piacon. Mindezt azzal a céllal, hogy még több befektetőt vonzzanak be Vajdaságba.
Nikolaus Lutterotti elmondta, hogy Ausztria támogatja Szerbia európai integrációját. Szerbia minél előrébb halad ezen az úton, a piaca még vonzóbb lesz a külföldi befektetők számára.