2024. április 19., péntek

Továbbra is nyílt a bajnoki cím kérdése

Tóthfalu: Nyers István Akadémia–Spartacus 2:2 (1:1) Tóthfalusi főpálya, 50 néző, vezette: Trbović (Törökkanizsa). Góllövők: Perisin a 22., Rajsli a 46., illetve Knežević a 27., Kopunović a 41. percben.

Nyers István Akadémia: Francuski, Kopasz (Utasi), Muhi, Urbán, Perisin, Fazekas, Badis, Rajsli, Orcsik, Viola, Horváth.

Spartacus: Dulić, Desnica, Crnković, Ivandekić, Miličević, Kujundžić, Vrana, Vuković (Milošević), Kopunović, Miletić, Knežević.

Nagy rangadót játszottak a hétvégén a Szabadkai Minőségi Pionírligában, a listavezető Spartacus együttese ugyanis a 2. helyen álló Nyers István Akadémia otthonában lépett pályára. A játéknap előtt a szabadkai gárdának egy pont volt az előnye a táblázat élén, így a tóthfalusi akadémia U15-s csapata egy győzelemmel át is vehette volna a vezetést a tabellán. A nagy tét alaposan rányomta a bélyegét a találkozó elejére, az első húsz percben kevés esemény történt a pályán, majd a hazaiak első lehetőségükből megszerezték a vezetést: Viola szögletét Perisin Teodor fejelte a léc alá. A tóthfalusiak azonban nem sokáig örülhettek a vezetésnek, a vendégek előbb egy kapu előtti kavarodást követően eltalálták a kapufát, majd Knežević Miloš ugrott ki a bizonytalankodó hazai védők közül, és higgadtan a kapuba gurított. Az akadémia csapata az első játékrész hajrájában kétszer is közel járt ahhoz, hogy újból vezetést szerezzen, de Badis ordító helyzetben a kapusba lőtte a labdát, Viola veszélyes szabadrúgása pedig a kapufán csattant. A folytatás első percében a hazai védelem újabb nagy hibát követett el, amit Kopunović Vanja ügyesen kihasznált, s vezetéshez juttatta csapatát. A bekapott gól után a hazaiak mindent egy lapra téve kezdtek el támadni, ami már a 46. percben meghozta gyümölcsét, Rajsli Tamás megpattanó lövése ugyanis utat talált Dulić kapujába. Az 50. percben a tóthfalusiak visszavehették volna a vezetést, a csapatkapitányi karszalagot viselő Viola Ádám távoli lövését azonban a szabadkai kapus a felső lécre tudta ütni. A hajrában újból Viola veszélyeztetett szabadrúgásból, Dulić azonban ezúttal is a helyén volt, és kipiszkálta a labdát a jobb alsó sarokból. Öt perccel a vége előtt Badis Bence került nagy helyzetbe, a hazaiak szélsője azonban közelről az üres kapu fölé bombázott. A lefújást követően a NYIA játékosai csalódottan hagyták el a játékteret, a Spartacus fiatal labdarúgói viszont örülhettek, hiszen továbbra is vezetik a tabellát, és innentől kezdve a sorsuk a saját kezükben van.