2024. március 29., péntek

Sportolt kicsi és nagy

Tavaszi fitnesznapot tartottak Topolyán – Igen népszerűek a fitneszsportok
Nemcsak Topolyáról, hanem a környező településekről is érkeztek a fitneszsportok szerelmesei (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Nemcsak Topolyáról, hanem a környező településekről is érkeztek a fitneszsportok szerelmesei (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Mozogni vágyó, mosolygós hölgyek foglalták el a Csáki Lajos Általános Iskola tornatermét a hétvégén, a Top Fit Egyesület és a Pacséri Rekreatív Sportegyesület nyilvános fitnesz edzésén. A Zumba foglalkozást Törtei László vezette, az aerobic felelőse Barna Boglárka volt, illetve Vínai Miklós Emese fittball és pilates óráin lehetett „izzadni” egészen 19 óra 30 percig. A kangoo jumps tréning edzőitől, Farkas Ágnestől és Lőrik Andreától, a fő szervező Top Fit Egyesület alapítóitól megtudtuk, hogy a szervezet elsőként vette a vállára az egyébként múlt évben startolt, népszerű nyilvános fitneszdélután lebonyolítását. – A fitnesz többféle ágazata jellemezte a rendezvényünket, és az örökifjú nyugdíjas korosztálytól kezdve az egészen kicsiny gyerekeket is megszólította az egyébként nagyon jó hangulatú, nyilvános és ingyenes edzésünk. Volt olyan, aki egészen a kezdetektől a zárásig kitartott, de olyan is, aki csak egy meghatározott foglalkozásra érkezett – nyilatkozták a fő szervezők, akik örömmel tapasztalták, hogy mind az 50 bérelhető Kangoo jumps cipő és Fitt ball labda megtalálta a gazdáját erre a délutánra. A rendezvény fő támogatója a topolyai, illetve a községi önkormányzat, a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma és a Művelődési Ház, illetve több magánvállalat volt.