2024. április 25., csütörtök

Segítség a méhészeknek

Tartományi támogatást kaptak a topolyai méhészek – A polgármester is jelen volt az átadáson

A házi méhekkel foglalkozó mezőgazdasági ágazat egyes feljegyzések szerint 6000 éves múlttal rendelkezik. Ennek tükrében nyugodt szívvel jelenthetjük ki, hogy az emberek élete szorosan összekapcsolódott a méhekkel, nem beszélve azok megporzó tevékenységéről, ami évről évre hozzásegíti a növényeket a terméshez. A méz, a méhviasz, a méhpempő mind használatosak az életünkben, ha nem is mindennap. Ahhoz azonban, hogy mindezekhez hozzájussunk, elengedhetetlen a méhészek munkája.

A méhészek átveszik a tartományi támogatást (Sihelnik Ágnes felvétele)

A méhészek átveszik a tartományi támogatást (Sihelnik Ágnes felvétele)

A topolyai méhészegyesület tagjai május 18-án, pénteken vehették át a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság támogatását, amely olyan készítményeket tartalmaz, amik a méhek védelmét szolgálják. A topolyai helyi közösség tanácstermében Kislinder Gábor, Topolya község elnöke köszöntötte az egybegyűlt méhészeket. Beszédében rávilágított a méhészek munkájának fontosságára, valamint arra, hogy más mezőgazdasági ágazatokhoz hasonlóan fontos, hogy a méhészek is részesüljenek különféle támogatásokban. További eredményes és kitartó munkát kívánt a méhészeknek, majd Szatmári Adrián községi tanácstagnak és Német István egyesületi alelnöknek a közreműködésével kiosztották a fent említett készítményeket.

Német István az egyesület nevében köszönetét fejezte ki a mezőgazdasági titkárságnak, a támogatás részét képező készítményekről pedig elmondta:

– A titkárságtól kapott támogatás nagy segítség a méhészek számára, hiszen olyan készítményekhez jutottunk hozzá, amelyek feltétlenül szükségesek. Az egyik közülük egy repellenes készítmény, amely a méhek külső élősködőire, az atkákra hat. A másik készítmény egyfajta stimuláns, ami a méhek immunrendszerét erősíti, fokozva ezáltal a teljesítményüket is – fogalmazott az alelnök.

A méhészek szakértelmének és kitartó munkájának, valamint a támogatásnak köszönhetően kiváló mézzel és méztermékekkel találkozhatunk majd az idei Mézkarneválon is.