2024. április 23., kedd

Az eredmény, amire büszkék lehetünk

A szabadkai diákok negyvennyolc érmet szereztek a 8. Vajdasági Diákolimpián

Május 17-e és 20-a között rendezték meg a 8. Vajdasági Diákolimpiát (VTISO) Újvidéken. Kedden a városháza médiaközpontjában megtartott sajtótájékoztatón Radoslav Svirčev, Szabadka Város Iskolai Sport és Testnevelő Tanárok Szövetségének főtitkára elmondta, hogy a diákolimpián a szabadkai diákok összesen negyvennyolc érmet szereztek, ebből húsz arany, tizenöt ezüst és tizenhárom bronzérmet.

Aleksandra Stanimirović, Andrijana Nedeljković, Radoslav Svirčev, Dejna Baki, Marko Rastović (Fotó: Patyi Szilárd)

Aleksandra Stanimirović, Andrijana Nedeljković, Radoslav Svirčev, Dejna Baki, Marko Rastović (Fotó: Patyi Szilárd)

– Elégedettek vagyunk az elért eredménnyel, és büszkék lehetünk rá. Szeretném megköszönni a városi önkormányzatnak, hogy segítette a diákok felkészítését, és lehetővé tette, hogy a diákok részt vehettek az olimpián – mondta Radoslav Svirčev. Hozzátette, hogy városunk iskolái tizennégy sportág közül tizenkettőben képviseltették magukat, ugyanis sportlövészetben és ritmikus sportgimnasztikában a gyér érdeklődés miatt szabadkai csapat nem vett részt a versenyeken.

A sajtótájékoztatón megjelent a Svetozar Marković Gimnázium ezüstérmes röplabdacsapatának csapatkapitánya, Aleksandra Stanimirović és Andrijana Nedeljković testnevelőtanár.

– Nagyon elégedettek vagyunk az elért eredménnyel. A döntőben egy jobb csapattól kaptunk ki, akik fizikailag sokkal jobban fel voltak készülve és idősebbek is voltak nálunk. A mi csapatunk elsősökből és másodikosokból állt, míg az ellenfélé harmadikosokból és negyedikesekből. Így ez a mérkőzés egy jó tapasztalatszerzés volt számunkra – mondta Aleksandra Stanimirović.

Az Október 10-e Általános Iskolát Marko Rastović diák és felkészítőtanára, Dejna Baki képviselték. Marko Rastović elmondta, hogy ő aranyérmet szerzett hatszáz méteres síkfutásban, ami nagy meglepetés volt számára, mert korábban nem foglalkozott ezzel a sportággal, hanem karatéval és kosárlabdával.