2024. április 19., péntek

11 év után bajnok a MOL-Pick Szeged!

Alkalmi interjú Marko Krivokapićtyal, a szegediek zentai másodedzőjével

Tizenegy év kemény munka kellett ahhoz, hogy a MOL-Pick Szeged ismét a magyar kézilabda csúcsára kerüljön, hogy végre le tudják győzni a sokkal gazdagabb és nevek tekintetében előkelőbb Veszprémet!

Az alföldiek idegenben harcolták ki a titulust, mert a veszprémiek csak nagy kínkeservek árán tudták legyőzni őket, de nem elég góllal, így összesítésben a szegediek ünnepelhettek.

A szegedi ünneplés már Veszprémben elkezdődött (MTI)

A szegedi ünneplés már Veszprémben elkezdődött (MTI)

Gratulálok a Szeged harmadik bajnoki címéhez! Hogy sikerült elhitetni a játékosokkal, hogy meg tudják verni a veszprémieket?

– Jól mondod, pontosan ez volt ennek a döntőnek a kulcsa. Közismert, hogy decemberben még nagy gondokkal küszködtünk, de az idény végére erősen feljavult a formánk, s pont akkor játszottunk a legjobban, amikor kellett.

A szegedi meccs után még nem lehetett semmire sem következtetni. Hogy álltatok ki a visszavágóra?

– A négygólos előny nem volt garancia semmire, így úgy indultunk el Veszprémbe, hogy ott is meg kell nyerni a meccset. Ha az első meccsen szerzett előnyt védtük volna, akkor nagyon nagy hibába esünk.

A veszprémieknek most volt sok sérültjük, s hát Vranješ edző kap rendesen hideget-meleget. Ezzel kapcsolatban van-e valami kommentárod?

– Mi mások dolgával nem foglalkozunk. Nekünk az volt a dolgunk, hogy jól teljesítsünk, és nyerjük meg a bajnokságot.

Említetted, hogy decemberben nagyon nem ment a szekér, most viszont minden összejött. Jelent-e ez a csapatnak kis extrát, egy kicsit több pénzt, egy kicsit jobb csapatot a jövőben?

– Nekünk Csányi úr a főnökünk, s projektekben gondolkodunk. Most egy hároméves ilyenben vagyunk benne, aminek meg van a büdzséje, azzal gazdálkodunk, ami van. Próbáljuk minden évben erősíteni a csapatot, és úgy gondoljuk, attól függetlenül, hogy elmegy pár játékos, a jövő évi csapat jobb lesz az ideinél. Minőséges játékosok jönnek, s csak be kell őket illeszteni a rendszerünkbe.

Mikor lesz a nagy ünneplés?

– Vasárnap már rengeteg szurkoló várt bennünket a Dóm-téren, s ez folytatódik, ma például a szponzorokkal és a főnökökkel vacsorázunk.

Voltak olyan pletykák, hogy vezetőedzői állás ügyében megkerestek. Igaz-e ez, vagy maradsz Szegeden?

– Én erről nem tudok, így ez biztosan nem igaz. Nem megyek sehova, nagyon jó helyen vagyok jelenleg!