2024. április 19., péntek

Gyermekparádé a városban

Mindennap legyél boldog – A Šumica óvoda óvodásainak  fellépése (Fotó: Gergely Árpád)

Mindennap legyél boldog – A Šumica óvoda óvodásainak fellépése (Fotó: Gergely Árpád)

A Bunjevačko Kolo Horvát Művelődési Központban hétfőn megkezdődött az ötnapos Gyermekparádé. A Naša Radost iskoláskor előtti intézmény és a város szervezésében immár 32. alkalommal szervezték meg a rendezvényt, amelyen mintegy ezerhatszáz gyermek vesz részt. A rendezvény megnyitóján jelen volt Nataša Aleksić, a városi tanács oktatással megbízott tanácsosa, aki a kicsinyeknek jó szereplést kívánt, az óvónőknek pedig megköszönte a mintegy két hónapos felkészítő munkát. Nataša Aleksić többek között elmondta, hogy gyermekként ő is szerepelt a Gyermekparádén, és még most is szép emlékként gondol a fellépésére. Azt is elárulta, hogy jövőre már kislánya is fellép majd a rendezvényen.

A Gyermekparádét a Naša Radost iskoláskor előtti intézmény megbízott igazgatója, Nebojša Markez nyitotta meg.

A Nevzeta Kadirić gyermekkórus a Šumica óvodából (Fotó: Gergely Árpád)

A Nevzeta Kadirić gyermekkórus a Šumica óvodából (Fotó: Gergely Árpád)

– Büszke vagyok, hogy óvópedagógusként én is részese voltam több éven keresztül a Gyermekparádénak, most pedig igazgatóként is örömmel tölt el, hogy a harminckettedik rendezvény iránt is nagy az érdeklődés. Megerősítésként elmondhatom, hogy mintegy ezerhatszáz gyermek vesz részt az idei Gyermekparádén. A gyermekek és az óvónők is már néhány hónapja készülnek a fellépésre, énekkel, ritmikai gyakorlatokkal, tánccal ötvözött koreográfiát mutatnak be. Az oviban szinte mindennapos téma a gyermekek és az óvónők között is a Gyermekparádé, a műsor, az előkészületek. Munkatársaim igazán nagy energiát fektetnek be, nemcsak azok az óvónők vesznek részt, akiknek a csoportjai fellépnek, hanem más csoportok óvónői is segítik a fellépő csoportokat. A központi rendezvényre csütörtökön kerül sor a Sportcsarnokban, ahol 16, 17, 18 és 19 órai kezdettel lépnek fel az óvódáscsoportok. A Sportcsarnokban szeretettel várjuk a szülőket, nagyszülőket és minden érdeklődőt – mondta Nebojša Markez a megnyitón.

Ma Szolnokról érkeznek óvodások, pénteken pedig horvátországi vendégei is lesznek a Gyermekparádénak. A rendezvény a Tizedik Nevzeta Kadirić-emlékkoncerttel zárul, amelyet a városháza dísztermében tartanak meg pénteken 17 órától.