2024. április 25., csütörtök

Tartományi segítséggel 530 új munkahely

Összesen 250 millió dinár támogatást kapott 19 magánvállalat

Ognjen Bjelić tartományi regionális fejlesztési, régióközi együttműködési és helyi önkormányzati titkár hétfőn 19 vajdasági magáncégnek nyújtott át támogatási szerződést.

Ezek a magánvállalatok összesen 250 millió dinárt kapnak, mert sikerrel pályáztak a tartományi fejlesztéspolitikát szolgáló költségvetési eszközökre, és pontozásos rendszer alapján a legjobbaknak minősültek.
A tartományi regionális fejlesztési, régióközi együttműködési és helyi önkormányzati titkár adta át a támogatási szerződéseket.
– A gazdaságba való beruházás egyúttal a kultúrába, az oktatásba, az egészségügybe és más, a társadalom számára fontos területekbe való beruházást is jelent – fogalmazott Bjelić, s közölte, hogy a tartományi kormány a Vajdasági Fejlesztési Ügynökséggel karöltve folytatja a fejlődésben levő vállalatok támogatását, amivel Vajdaság gazdasági fellendülését serkenti.
A tervek szerint a 19 vállalatban a közeljövőben mintegy 530 új munkahely nyílik. Ezeket a tartományi támogatás ellenében 3–5 évig fenn kell tartaniuk, az újonnan felvett munkások bérének pedig legalább 20 százalékkal meg kell haladnia az országos szinten megszabott minimálbért. Bjelić emlékeztetett arra is, hogy a cégek negyedévenként kötelesek jelentést tenni a Vajdasági Fejlesztési Alapnak. Ez a második ilyen támogatási ciklus, s ezzel együtt már 1060 új munkahelyet biztosítanak a tartomány területén. Kis-, közepes és nagyvállalatokat is támogatnak, többnyire termelő cégeket.