2024. április 26., péntek

Csak Vučić tudja, ki lesz Belgrád polgármestere?

A találgatások ellenére – amikor elsősorban Goran Vesićnek, Belgrád városi menedzserének, Irena Vujovićnak, a belgrádi Savski venac község elnökének és Zoran Radojičićnek, a Tiršova utcai Gyermekklinika igazgatójának a neve merült fel Belgrád következő polgármesteri tisztségének betöltésére, sőt annak lehetősége is fennáll, hogy Siniša Mali marad a város első embere –, még mindig nem lehet tudni, hogy a városi hatalomban többségben levő Szerb Haladó Párt ki mellett teszi le a voksát.

A Blic napilap értesülései szerint Aleksandar Vučić, az SZHP elnöke már eldöntötte, kit javasol erre a posztra, de ezt csupán két hét múlva jelenti be.

Goran Vesić mai sajtótájékoztatóján elmondta, a polgármestert a városi képviselő-testület törvényes határidőn belül választja meg ki, vagyis június 9-én már tudni lehet, ki lesz a főváros új polgármestere. Annyit viszont elárult, hogy a város első emberét a választási listán szereplők közül választják majd ki.

– A párt dönt majd arról, hogy ki vezeti a várost a következő négy évben, de egy valami biztos: bárki is legyen az új polgármester, az eddig megkezdett projektumokat folytatni fogja – nyilatkozta Vesić a Prva televíziónak.