2024. március 28., csütörtök

Születés Hete Fesztivál

A Zentai Baba-mama Klub szervezésében május 19-e és 27-e között második alkalommal kerül megrendezésre a Születés Hete Fesztivál, szakmai, kulturális és tájékoztató rendezvénysorozat, melynek célja, hogy a látogatók minél szélesebb körben jussanak hiteles információkhoz, azt remélve, hogy a programok egyre több várandós nőt és családot segítenek hozzá, hogy a várandósság ideje és maga a szülés ne szorongással, bizonytalansággal, aggodalmakkal teli időszak legyen. Nem titkolt célja a rendezvénysorozatnak, hogy a várandós családokban tudatosítsák ennek az életszakasznak a fontosságát és szépségét; hogy a kismamákat megerősítsék nőiségükben; segítsék őket a babájukkal és a párjukkal való kapcsolatuk elmélyítésében, és hogy megfelelő mennyiségű és spektrumú információt nyújtsanak át nekik.

A helyszínre látogatók számos program közül választhatnak, a szervezők színes és tartalmas szabadidős elfoglaltságot ígérnek a családtervezés, anyává-apává válás, várandósság, magzati kommunikáció, jóga, szülés-születés, kórházi napok, szoptatás, csecsemőgondozás, -hordozás, csecsemőmasszázs és mozgásfejlődés témakörökben.

Az előadások helyszíne a Hídi óvoda tornaterme és a Népi Technika lesz. A rendezvénysorozat szombaton 10 órakor indul a Hídi óvodában Nagy Némedi Kata gyógytornász, humánkineziológus, jógaoktató foglalkozásával. Elsőként a kismamák jógázhatnak, majd 11 órától az édesanyákat várják a babáikkal.

Szombaton 17 órától szülésélmény-találkozót tartanak „A születés arcai – Meséld el! Hallgasd meg!” címmel, szintén a Hídi óvoda tornatermében.

Vasárnap Varga Imolával Kerekítőre hívják a legkisebbeket a Népi Technikába. 10 órára a járni még nem tudó apróságokat a Mondókás Mókára, 10.45-re pedig a nagyobb, már önállóan járni tudó gyerekeket a Bábos Tornára. Lógázás, hintáztatás, cirókázás, lovagoltatás várja az érdeklődőket, élő hangszerjátékkal, népdalokkal színesítve az eseményt.

A szervezők a részletes programot Facebook-oldalukon tették közzé. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényekre.