2024. március 29., péntek

A pacséri újszülöttek fogadása

A pacséri csecsemők fogadásán készült csoportkép (Komáromi Gizella felvétele)

A pacséri csecsemők fogadásán készült csoportkép (Komáromi Gizella felvétele)

A múlt év augusztus 24-e óta született 14 kisbaba, 7 kislány és 7 kisfiú számára szerveztek ünnepélyes fogadást Pacséron. A helyi közösség tanácsa egy 10 évvel ezelőtt elfogadott határozata alapján évente két alkalommal köszönti és ajándékozza meg a falu legifjabb polgárait és szüleiket. A vendéglátás mellett babaápolási kellékekből, mosóporból és pelenkából álló értékes ajándékcsomagot is kézbesített Nagy Ottó, a falu végrehajtó bizottságának elnöke, és Szabolcski Szabolcs tanácselnök, aki köszöntőjében kifejezte jókívánságait a kicsinyeknek és szüleinek.

– Nagy öröm ez egy családnak, de Pacsérnak is sokat jelent, ha kisbaba jön a világra. A körülményeket figyelembe véve hálásak vagyunk azért, hogy a faluban 14 gyermek született augusztus óta. Reméljük, hogy a későbbiek folyamán a kicsinyek Pacséron nőnek fel, és a mi közösségünk tagjaiként találják meg boldogulásukat, gyarapítva szülőfalunkat, hiszen ez jelenti a jövőnket – mondta a tanácselnök.

A babák fogadásán jelen volt Nagy Noémi védőnő is, aki elárulta, hogy az idei évben az átlagnál több csecsemő születését várják a faluban.

– Január elseje óta 8 kisbaba született Pacséron, közülük volt aki nem tudott részt venni a fogadáson, hiszen a napokban érkezett haza a kórházból. A rendelkezéseinkre álló adatok alapján szeptemberig további 14 újszülött világrajövetelét várjuk szeretettel. Tapasztalataink szerint a kismamák, ha csak tehetik, a topolyai dr. Hadzsy János Egészségház szülészetén tervezik a gyermekük világrajövetelét. Teszik ezt nemcsak annak közelsége miatt, hanem a szülészet csapatának jó híre, és a vajúdási körülmények okán is – nyilatkozta a pacséri csecsemők gondozását is ellátó Nagy Noémi védőnő.