2024. április 23., kedd

Magyarkanizsán fogadták az országos rekordert

Marina Živković hétpróbázó a polgármesternél
A polgármester fogadta Marina Živkovićot, edzőjét és a klubelnököt (Puskás Károly felvétele)

A polgármester fogadta Marina Živkovićot, edzőjét és a klubelnököt (Puskás Károly felvétele)

A Partizan Atlétikaklub kiváló tagja, Marina Živković országos csúcsot döntött hétpróbában, és ezt a jelentős sikert szülővárosában, Magyarkanizsán is nagyra értékelik. Éppen ezért ő, a szülei, edzője és a klub elnöke is meghívást kaptak Fejsztámer Róbert polgármesterhez, aki személyesen gratulált a sikerhez, és Marina további tervei felől érdeklődött.

– Minden elismerésem Marinának ezért a nagyszerű teljesítményért. Ő magát a községet, Magyarkanizsa hírnevét is magával viszi, mint ahogy minden sportolónk teszi, amikor valamilyen országos vagy azon felüli megmérettetésen vesz részt. Egy ilyen eredménnyel és ilyen lehetőségekkel, ami még benne rejlik, valóban az évtized kiemelkedő sportolója lehet. Ez az országos rekord mindenképp büszkeségre ad okot. Mint kisváros, sajnos nem rendelkezünk felsőfokú oktatási intézménnyel, így egy bizonyos életkor után nehéz megtartani ezeket a versenyzőket, de az utánpótlás nevelése is hálás feladat – mondta a polgármester.

A 17 éves Marina a törökkanizsai gimnázium kitűnő tanulója, immár szerbiai országos bajnok. A fiatalabb ifik mezőnyében 4858 pontot gyűjtött be, ami 135 ponttal meghaladja az öt éve fennálló rekordot, amit eddig a belgrádi Crvena zvezda atlétája tartott. Eddig. Ennek ellenére szerénységgel válaszolt a kérdéseinkre ő, aki akár a jövő olimpikonja is lehet!

– A verseny két napig tart. Első nap a 100 méteres gátfutás, magasugrás, súlylökés és a 200 méter síkfutás van a próbában, másnap távolugrásban, gerelyhajításban és a 800 méteres futásban méretjük meg magunkat. A 800 méteres futást 2 perc 27 másodperc alatt kellett teljesítenem ahhoz, hogy megnyerjem a versenyt, és erre koncentráltam, nyilván jól, mert 2,25 alatt lefutottam, amivel rekordot is döntöttem. De az egyéni csúcsomat minden kategóriában sikerült megdöntenem. Természetesen szeretném folytatni a megkezdett utat.

Dušan Mandarić, Marina edzője is nagyon büszke az elért eredményre:

– Biztattam Marinát, de ekkora sikerre nem számítottam, persze nagyon örülök neki. Az ő útja az is lehet, hogy egy távoli országban tanul tovább, ahol kiváló feltételekkel akár olimpikon is lehet belőle, olyan, aki Magyarkanizsáról nőtt ki.

Mészáros Kornél klubelnök is örömét és elismerését fejezte ki:

– Csakis szuperlatívuszokban tudok erről az eredményről beszélni. Köszönjük Marinának, amiért megdöntötte az országos csúcsot, amely kiváló eredmény, mert ahogy a neve is mondja: eddig, ebben az országban még senki nem ért el ilyen eredményt. Azért is köszönet jár neki, hogy a klub 35. jubileumára ajándékozott meg bennünket ezzel a sikerrel. Az edzőjének köszönjük a lelkes munkáját, az önkormányzatnak pedig a támogatást, aminek jóvoltából minden évben tervezni tudunk.