2024. április 19., péntek

Hangosítás az óvodáknak

Kishegyes község önkormányzata a közelmúltban hangosítás technikával lepte meg a Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény óvodáit.

Marko Lazić polgármester, Kerekes Zoltán alpolgármester és az önkormányzat képviselői személyesen vitték az aktív hangfalakat a község mind a négy ovijába. Kerekes Zoltán alpolgármester az akció kapcsán elmondta lapunknak, hogy a tartományi oktatási titkárság és az önkormányzat közösen biztosították az eszközöket a technikai felszerelésre.

- Az önkormányzat a tartományi oktatási titkárság pályázatán a községi fejlesztési irodával (KLER) közösen vett részt, és az óvodák technikai felszerelésére pályázott. Az óvodákkal korábban egyeztettünk, és arra panaszkodtak, hogy a különböző rendezvényeiken szükség lenne hangosításra. Épp ezért aktív hangszórókra, és vezeték nélküli mikrofonra pályáztunk a község mind a négy óvodája számára. A titkárság 113 ezer dinárt hagyott jóvá erre a célra, amihez az önkormányzat további 40 ezer dinárt társított. Így mind a négy óvoda megkaphatta a felszerelést – számolt be az alpolgármester.

Az aktív hangafalakra bármilyen hanghordozó csatlakoztatható, így könnyen lehet zenét engedni a rendezvényeken. Emellett a drót nélküli mikrofonokkal a műsorvezetés is könnyen megoldható, tudtuk meg Kerekestől.