2024. április 20., szombat
EURÓPA-LIGA

Az Atleticóé a trófea!

Griezmann duplázott és rekordot írt
Az ünneplő madridiak (Fotó: Beta/AP)

Az ünneplő madridiak (Fotó: Beta/AP)

Izgalmas mérkőzésen, a lyoni fináléban a Marseille-t verve az Atlético Madrid nyerte el az idei Európa-liga trófeáját. A találkozón, amelyet a spanyolok kiváló védekezése és remek helyzetkihasználása fémjelezte, Antoine Griezmann duplája, valamint Gabi hajrábeli győzelem-megpecsételője döntött a piros-fehérek javára, az Atleti ezzel történetének harmadik Európa-liga serlegét gyűjtötte be.

Egynagygyőzelmetarattunk,amelymindaztjelképezi,amimellettkiállunk,amiértdolgozunk” – fogalmazottazünneplőDiegoSimeone,akiazEurópailabdarúgó-szövetségfegyelmidöntésemiattcsakalelátóróllehetetttanújaadiadalnak.Úgyérzem,atornasoránteljesenújradefiniáltukmagunkat” – vélekedettazargentin,elárulva,azAtleticótéletefontosrészénekérzi,ésittlettigaziprofi.SimeonekülönméltattaaduplázóGriezmannt,majdafranciagólzsákjövőjérőlkifejtette:Hamarad,továbbfejlődhetnálunk,dehaesetlegtávoznifog,acsapatunknélküleiserősmarad” – fogalmazottafranciáról.

Az est sztárja megvalósult álomnak nevezte a diadalt, elárulva, külön számított neki, hogy Simeone vezetésével szerezzen trófeát a madridiak színeiben. „Négy éve az Atletico tagja vagyok, erős kötelékben érzem itt magam” – nyilatkozta a csatár, lehűtve a távozását rebesgető pletykákat. „A Marseille előtt pedig emelem kalapom, bőven van mire büszkének lenniük a döntő után” – méltatta az ellenfelet a gavallér francia.

Rudi Garcia, a Marseille trénere elsősorban kihagyott helyzeteiket – főleg Mitroglu kapufáját – okolta a vereségért, de kiemelte, nincs miért szégyenkezniük, hiszen az Atlético remek gárda, amely a teljes mérkőzésen hozta a formáját.