2024. április 20., szombat

Királyhalma lovasa

A hétvégén Zobnaticán megrendezésre kerülő 6. Vajdasági Vágtán Királyhalma képviseletében a húszéves Dudás István áll rajtvonal mögé Dante nevű lovával. István külföldön dolgozik, így pillanatnyilag csupán a távolból kíséri figyelemmel az eseményeket. A világháló adta lehetőségeket kihasználva most röviden igyekszünk bemutatni a zsokét és lovát.

Kérdésünkre Dudás István elmondta, hogy körülbelül hétéves kora óta lovagol, és ebben nagy szerepet játszott az, hogy otthon is tartottak lovakat. Saját bevallása szerint a vágtázásban először a gyorsaság fogta meg, és az, hogy lovaglás közben ki tud kapcsolódni. István az eddigiek során több versenyen is részt vett, több jó eredménnyel is dicsekedhet, és különböző lovasbemutatókon is szerepel. Tagja a Musztáng Horse Clubnak. Versenyzőként az idén debütál a Vajdasági Vágtán, korábban felvezetőként volt jelen a rendezvényen.

Dudás István a hétvégén Dante hátán versenyez. A ló egy hatéves fekete csődör, az oromhegyesi ménesből érkezik.

– A lovat régóta ismerem, a születése óta kísérem a fejlődését. Sajnos nem tudtam a felkészülés teljes ideje alatt jelen lenni, de néhány nappal ezelőtt edzettem vele, és jól megy. Őszintén szólva a győzelemre nincs sok esélyem, de persze reménykedem a szerencsében. Szerintem a mezőnyben van 4-5 olyan versenyző, aki favoritnak tekinthető a hétvégi versenyen. Személy szerint Ördög Alen barátom győzelmében bízom – fogalmazott Dudás István.