2024. április 23., kedd

Újabb gyárral bővült a város

A vállalatban jelenleg harmincan dolgoznak

Csütörtökön a kisbajmoki ipari övezetben megnyílt a PlastikCamEast Kft. A Caminada műanyag elemek gyártásával foglalkozó olasz cég első külföldi beruházásáról van szó. A gyártócsarnok alapkőletételére tavaly augusztusban került sor, csütörtökön pedig átadták rendeltetésének a 2250 négyzetméter alapterületű gyárat, ahol jelenleg harmincan dolgoznak.

Az ünnepélyes megnyitón: Ognjen Bjelić, Dragi Vučković, Aldo Caminada és Matthias Claivaz (Fotó: Paszterkó Erika)

Az ünnepélyes megnyitón: Ognjen Bjelić, Dragi Vučković, Aldo Caminada és Matthias Claivaz (Fotó: Paszterkó Erika)

A gyármegnyitón a jelenlévőket üdvözölte Aldo Caminada, a PlastikCam East Kft. vezérigazgatója, Ognjen Bjelić régiófejlesztési, régióközi együttműködési és helyi önkormányzati titkár, Matthias Claivaz, Olaszország belgrádi nagykövetségének gazdasági, kereskedelmi és tudományos együttműködéssel megbízott attaséja és Dragi Vučković, az észak-bácskai körzet vezetője. Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere, és más tisztségviselők.

Aldo Caminada elmondása szerint a vállalatot a hatvanas években Milánó környékén Plastika néven alapította apa és fia: Emilio és Giorgio Caminada. A kis szerszámkészítő üzemből a cég egy specializált vállalattá nőtte ki magát, amely a háztartási gépek és autóiparban használatos műanyagfröccsentő formák gyártását végzi. 1996-tól a család harmadik generációja is csatlakozott a céghez.

Év végéig százra szeretnék bővíteni az alkalmazottak számát (Fotó: Paszterkó Erika)

Év végéig százra szeretnék bővíteni az alkalmazottak számát (Fotó: Paszterkó Erika)

– A Caminada vállalat, családi nevünk alapján, ekkortól igazi családi vállalkozásként működik. A vállalat különféle iparágak részére gyárt alkatrészeket a legmagasabb minőségi követelményeknek eleget téve. A hatvanas évektől napjainkig cégünk hatalmas fejlődésen ment keresztül, ma a prototípusok gyártásától, a szerszámok megtervezésén keresztül a késztermékek elkészítéséig mindent felölel – vázolta fel a vállalat tevékenységét a vezérigazgató. – A PlastikCamEast Kft. építése folyamán segítségünkre voltak helyi intézmények, minden támogatást megkaptunk, hogy mielőbb felépülhessen a gyár és munkahelyet biztosítson a szabadkaiaknak. A szabadkai vállalat megnyitása mellett a megfizethető szakkáder és a kedvező támogatási feltételek miatt döntöttünk. Velünk könnyű együttműködni, egyben követelményes is, mert a családi értékek betartása képezi vállalatvezetésünk vezérelvét. Magasak az elvárásaink munkatársaink felé, ugyanakkor magas kompenzációt nyújtunk, aminek köszönhetően csapatunk mindig kész az új kihívásokra. A gyárban most harminc dolgozót alkalmaztunk, az év végéig százra szeretnénk bővíteni az alkalmazottak számát – mondta Aldo Caminada a gyár megnyitóján.

Ognjen Bjelić és Dragi Vučković megelégedettségüknek adtak hangot az olasz vállalat megnyitásával kapcsolatban, szerintük a külföldi beruházások jó példájáról van szó, remélik, hogy más beruházók is alapítanak gyárakat a régióban.