2024. április 20., szombat

Ramos következik

Novak Đoković (Fotó: Beta/AP)

Novak Đoković (Fotó: Beta/AP)

Novak Đoković tegnap könnyű győzelmet aratott a grúz Nikoloz Baszilasvili ellen a római 1000-es torna 2. fordulójában. Ma már keményebb dió vár rá a világranglistán 24. spanyol Albert Ramos személyében, aki tegnap három rövidített játszmában győzte le az amerikai John Isnert.

Babos Tímea kemény meccset vívott a római rajton az olasz Sara Erranival. A magyar ötször nyerte el ellenfele adogatását, a győzelemmel pedig 3:2-es vezetésre módosította az egymás közötti mérleget. Babos tegnap a 2. forduló meccsén a francia Caroline Garcia ellen már nem teljesített ilyen jól, és két játszmában veszített. Az este a 2. fordulóban a szerbiai Aleksandra Krunić a lett Anasztaszia Szevasztovával mérkőzött.

Miomir Kecmanović Lisszabonban visszavágott az ismert brazil Thomaz Belluccinak a nemrég a floridai Tallahassee-ben elszenvedett vereségért. A 18 éves szerbiai a második játszmát 3:5-ről fordította meg, a portugáliai challenger 2. fordulójában pedig az alacsonyabban rangsorolt, de lényegesen tapasztaltabb, 26 éves olasz Federico Gaioval játszik, ami első viadaluk lesz.

Olga Danilović nem nyert könnyen a spanyolországi tornán a 18 éves mallorcai riválisa ellen, második ellenfele pedig a 24 éves paraguayi Montserrat Gonzalez lesz.