SZABADKAI SPORTHÍREK

Kilenc érem a tornászoknak

T. T.

2018. május 17., 17:34

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

A fiatal szabadkai tornászok Horváth Albert és Milutinović Róbert edzőkkel

A fiatal szabadkai tornászok Horváth Albert és Milutinović Róbert edzőkkel

A szabadkai Partizan-Željezničar Szertorna Egyesület szervezésében rendezték meg a pionír liga 1. fordulóját, melyen a szabadkai tornászok három első, három második és három harmadik helyet szereztek. Csapatban, I. kategóriában (8 éves korig) a Bogdan Panić, Gombás Tamás, Andrija Miščević, Márton Erik, Stefan Dakić alkotta szabadkai együttes a dobogó legfelső fokára állhatott, egyéniben pedig Panić a 2., Gombás a 3., Miščević a 4., Márton a 6., Dakić pedig a 9. helyen végzett. A II. kategóriában (9-10 évesek) Csupák Alex a 2., Gombás Balázs pedig a 3. helyen zárta a versenyt. A III. kategóriában (11-12 évesek) a Mihajlo Strajnić, Jugyák Romeo, Filip Kulić összeállításban versenyzett szabadkai együttes megszerezte az első helyet, egyéniben Kulić az 1., Jugyák a 2., Strajnić pedig a 3. helyen zárta a hazai rendezésű küzdelmeket.

A Spartacus súlyemelői két első és egy második helyet nyertek Bácson, a 22. Erik Špajzer nemzetközi emléktornán, melyen a hazai klubok mellett magyarországi (Soroksár), horvátországi (Vukovár) és szlovéniai (Domžale) klubok is pódiumra léptek. Csapatban a Kajdocsi Tamás, Kajdocsi Tivadar, Rozsnyik Ervin alkotta Spartacus végzett az első helyen 1053 ponttal, a 916 pontos bácsi Hercules és a 811 pontos zombori Radnički előtt. Egyéniben Kajdocsi Tamás (160+200, 360 kg, 368 pont) végzett az első helyen, Rozsnyik Ervin (130+155, 285 kg, 349 pont) és a bácsi Stevan Vladisavljev (105+132, 237 kg, 340 pont) előtt, Kajdocsi Tivadar (145+180, 325 kg, 336 pont) a negyedik helyen fejezte a versenyt. A szabadkai súlyemelők következő versenye a felnőtt országos bajnokság lesz, amit június 2-án, Nišben rendeznek. A klubhoz kapcsolódó hír, miszerint súlyemelőiskolát szerveznek a sportág iránt érdeklődők számára. Az edzéseket hétfőn, szerdán és pénteken tartják a Spartacus Súlyemelőklub helységében, a Jadran épületének alagsorában, a Rajhl Ferenc park 10/a alatt. A súlyemelő iskola ingyenes, az edzéseket a kiváló és elismert edző, Stipan Vert irányítja.

A Spartacus Ifjúsági Kosárlabdaklub (OKK Spartacus) szervezésében VII. alkalommal került sor a Petar Vučelić emléktornára, melyen négy (tuzlai Sloboda, Eszék, Újvidék válogatottja, OKK Spartacus) csapat vett részt a 2000-ben született korosztályokkal. A tornagyőzelmet a házigazda OKK Spartacus szerezte meg, miután a kék-fehérek az elődöntőben 72:69 arányban legyőzték Újvidék válogatottját, a döntőben pedig 83:49 arányban jobbnak bizonyultak az eszéki csapat felett. A harmadik helyért vívott találkozón Újvidék válogatottja 83:53-ra nyert a tuzlai Sloboda ellen.

A női labdarúgó Szuperliga rájátszásának 4. fordulójában a Spartacus, Violeta Slović duplájával 2:0-ra nyert Újvidéken, a Vojvodina ellen. A másik mérkőzésen: Mašinac–Crvena zvezda 0:4. A sorrend: 1. Crvena zvezda 22, 2. Spartacus 21, 3. Mašinac 13, 4. Vojvodina 3 ponttal.

A Spartacus 2005-ös korosztályos vízilabda csapata két győzelmet könyvelt el a hazai rendezésű tartományi kupaversenyen. A szabadkai kék-fehérek a Spartacus Prozivkát 7:6-ra, a zombori Poletet 15:1-re verték, és ezzel továbbjutottak a selejtezőből.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége