2024. április 20., szombat
Gala veče povodom jubileja lista „Magveto”

Nagrada je otišla u Sentu

Dodelili smo i utešne nagrade

Svečanost povodom proslave 150 godina dodatka našeg lista, održana je u petak uveče u Mađarskom kulturnom centru u Kuli. Tokom večeri podelili smo i poklone nagradne igre lista „Magveto”. Program su otvorili najmalađi članovi grupe Nepkor. Prisutne je pozdravio predsednik Nepkora, Žolt Goga. U svom pozdravnom govoru, Marta Varju, glavna urednica našeg lista je rekla da se kolege iz lista „Mađar So” uvek rado vraćaju u Kulu, te je prisutne podsetila na je u izdanju kalendara za 2018.godinu takođe proslavljen jubilej Nepkora iz Kule. Naša glavna urednica je tim povodom razgovarala sa Karoljem Valkom, potpredsednikom Nepkora, zamenikom gradonačelnika opšine Kula. Nastupili su članovi folklorne grupe Suncokret. Ištvan Fodor, urednik lista „Mađar So” Tisavidek, i nekoliko naših publikacija, govorio je percepciji nedavno završenih izbora u Mađarskoj. Jožef Gergelj, novinar i fotograf našeg lista je goste zabavljao zanimljivim pričama pod nazivom „Nasmejani Banat”. Zatim je Atila Varga, urednik dodatka „Magveto” razgovarao sa svojim gostima, Otot Robertom, pomoćnikom sekretara Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, i Molnar Viktorom, zamenikom direktora Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede. Glumac i kreator dodatka „Pištike” Zoltan Molnar je i ovoga puta oduševio publiku.

Na kraju večeri su Atila Varga i Karolj Valka podelili poklone sa nagradne igre. Glavnu nagradu je osvojila Ilona Čontoš iz Sente.

Među poklonima je bio i Intercom električni trimer koji je dodeljen Žombor Žoldoš iz Totovog sela, kultivator Matildi Taloš iz Čantavira, kosilica Tiboru Koncu iz Feketića. Poklon Romela iz Sente takođe kosilica otišla je u ruke Davidu Ninkovu iz Kule. Bioalternativa je sa 5 poklon paketa obradovala naše čitaoce, Igora Bezalo iz Srbobrana, Žužanu Novak iz Sente, Gertrudu Koroši iz Gornjeg Brega, Jenea Turo iz Kanjiže i Mokloša Čikoš iz Budisave. Ovom prilikom čestitamo dobitnicima. Na gala večeri bila je i Eržika Čanadi, baka našeg dobitnika Romel poklona Davida Ninkova. Eržika nije krila zadovoljstvo jer je ona sama poslala kovertu na ime unuka.

- Redovni smo čitaoci listova „Mađar So” i „Magveto”, te redovno učestvujemo u svim nagradnim igrama. Mnogo puta smo osvajali nagrade. Morate se roditi srećne ruke, ali nije samo to dovoljno, tu su još i pozitivan stav i samopouzdanje. Kada dobijem, ja onda nagrade delim onima kojima je to potrebnije nego meni. Onaj ko želi da dobije, mora i da daje – naglasila je Eržika.

Laslo Regec je takođe redovan kupac i čitalac iz Kule.

- Svakog dana kupujem novine, ako nemam vremena da odem u radnju, ostave mi primerak sa strane. Volim da čitam o aktuelnim vestima, a kupone isečem i čuvam. Dodatak „Tarka vilag” mi je omiljeni ali isto tako volim da čitam o tehnici u „Kepes ifjusag” dodatku. Ponekad pošaljem i nagradne kupone – rekao je Laslo.