2024. április 25., csütörtök

Rendezvénysorozat az Újtelepen

A hétvégén zenés, koncertekkel tarkított rendezvénysorozatot szerveztek az Újtelep városrészben. Az eseményt a lakónegyed egyfajta ünnepségeként, napjaként képzelték el. A városvezetés arra törekszik, hogy az egyes negyedek lakóit különböző módon összekovácsolja, a művelődésen, a szórakozáson keresztül igyekeznek felkelteni érdeklődésüket a közösségi-jószomszédi aktivitások iránt. Más városrészekben is viszonylag gyakran szerveznek hasonló eseményeket, nem ritkán evéssel, ivással, azaz kajafesztivállal párosítva. Az újtelepi rendezvény üzenetével az egészséges életmódot propagálta, a bűnözés és a drog elleni harc volt a központi témája. Neves sportolók és művészek fellépéseikkel példát mutattak a gyerekeknek, igyekeztek eltántorítani őket a rossz útra való rátéréstől.

Az önkormányzat illetékesei remélik, hogy az esemény jövőre már szerves részét képezheti majd Újvidék turisztikai kínálatának.

Az egynapos, minifesztivál keretében Srđan Kružević polgármester-helyettes átadta a helyi, Első Vajdasági Brigád Általános Iskola legjobb tanulójának kijáró jutalmat. Az idén ez a kitüntetés, pontosabban egy laptop számítógép Miloš Farahov nyolcadikos fiút illette meg.