2024. április 16., kedd

Kiút a magányból

Mi lehet a megoldás, amikor valaki egyedül marad élete alkonyán? Mindenkinek más és más, ez egyénre szabott. Az embernek előbb vagy utóbb el kell foglalnia magát. Deák Verona is felismerte ezt, és az ötvenes éveit taposva kezdte el bontogatni szárnyait.

A zentai amatőr alkotónak pénteken nyílt meg az első kiállítása Magyarkanizsán, a Dobó Tihamér Képtárban. Amikor családjának minden tagja külföldön vállalt munkát, rengeteg ideje felszabadult, és ahogy magyarázta, keresnie kellett valami tevékenységet, ami átlendíti ezen az időszakon, míg megszokja a magányt, ha azt meg lehet szokni. Ekkor kezdett el kézműveskedni, üvegeket dekorált, dísztárgyakat készített, majd néhány hónapja a paverpol technikát is kipróbálta, ami tulajdonképpen textilszobrászat. Ezt követően akrillal kezdett dolgozni, vászonra, a festéket pedig spaklival viszi fel. Jellemző rá, hogy az absztrakt műfajt mutatja, de visszatérő motívumai a természet, az égbolt és a körök.

A kiállításmegnyitón elmondta, nagyon örül, hogy megmutathatja képeit a széles közönségnek, és arra biztatott mindenkit, hogy ha magányos vagy ha élete alkonyán jár is, keresse meg az életben a szépet, és találjon magának olyan tevékenységet, amiben örömét leli.

A képek egy héten keresztül tekinthetőek meg a Dobó Tihamér Képtárban.