2024. március 29., péntek
30 NAP A FOCI-VB-IG!

Alves nem utazik Oroszországba!

Beigazolódott a brazil szurkolók és szakemberek félelme, súlyosnak bizonyult a PSG rutinos védőjének, Dani Alvesnek a múlt heti francia kupadöntőn összeszedett térdsérülése. A 35 éves jobbhátvédet a Les Herbiers elleni győztes mérkőzés (2:0) 86. percében kellett lecserélnie Unai Emery edzőnek, s néhány nappal később a precíz orvosi vizsgálatokon kiderült, Alves jobb térdében komoly sérülést szenvedtek a szalagok. A hírek szerint a 107-szeres brazil válogatott térdének operációra is szüksége volt, Tite szövetségi kapitány a jelenlegi állás szerint jóval a vb után kapja vissza első számú jobb-bekkjét – elvileg több hónapos regeneráció vár a sztárra.

Meglepetés nélkül a horvátoknál

Bő vb-keretet hirdetett Zlatko Dalić, Horvátország szövetségi kapitánya. A 32 főt tartalmazó listán minden nagy név ott van, a tervek szerint a játékosok jövő szombaton találkoznak Zágrábban – azok kivételével, akik részt vesznek a Real Madrid–Liverpool Bajnokok Ligája-döntőn.

A kapusok között a Monaco hálóőre, Danijel Subašić a legnagyobb név, a hátvédek között ott van többek között Vedran Čorluka, Domagoj Vida, Dejan Lovren és Šime Vrsaljko. A középpályán ott lesz természetesen Luka Modrić és Ivan Rakitić, a csatárokat pedig Mario Mandžukić vezeti, de Ivan Perišić, Nikola Kalinić és Andrej Kramarić is szerepel a listán.

Több válogatott mellett az egyiptomi is nyilvánosságra hozta a bő keretét, amelyből kiderült, Mohamed Szalah sem hagyja ki az oroszországi tornát.