2024. április 19., péntek
MAGYAR NEMZETI TANÁCS

Szerb nyelvi felzárkóztató

A Magyar Nemzeti Tanács – az ösztöndíjprogram keretein belül – intenzív szerb nyelvi tanfolyamot szervez annak érdekében, hogy a szerbiai felsőoktatási intézményekbe felvételiző egyetemisták szerb nyelvtudását olyan szintre fejlesszék, amelynek révén könnyebben megbirkózhatnak a szerb nyelven történő továbbtanulás jelentette akadályokkal.
A 2012 nyara óta rendszeresen megszervezett tanfolyam ingyenes. A fő célcsoportot a harmadik osztályt elvégzett középiskolás tanulók képezik, akik számára a tanfolyamot 2018. július 2. és 20. között szervezik meg. A tervezett helyszínek a következők: Szabadka, Zenta, Magyarkanizsa, Topolya, Ada, Óbecse és Temerin.
A tanfolyam 80 órát ölel fel, 3 héten keresztül. Az első két hétben a kurzus a tanulók által kiválasztott helyszínen zajlik, a harmadik héten pedig az újvidéki Európa Kollégiumban. A jelentkező tanulók a kurzus kezdete előtt szintfelmérőn vesznek részt. A szintfelmérő teszt szerb nyelvismeretből áll, a tesztelésre június utolsó hetében kerül sor a jelentkező tanulók által megjelölt helyszínen.
Az érdeklődő harmadik osztályos diákok saját osztályfőnöküknél jelentkezhetnek a tanfolyamra, amellyel kapcsolatban további információkat a Magyar Nemzeti Tanács Hivatalában, a 024/524-534-es számon vagy a kovacs.laura@mnt.org.rs e-mail-címen kaphatnak. A jelentkezési határidő 2018. május 18.