2024. március 29., péntek
MAGVETŐ-GÁLA

Zentára került a főnyeremény

Kisorsoltuk a vigaszdíjakat is

Idei élőújság-sorozatunk gálaműsorát pénteken este, a 150. évfordulóját ünneplő kúlai Népkör Magyar Művelődési Központban tartottuk meg. Az est folyamán kisorsoltuk a Magvető melléklet nyereményjátékának ajándékait is. A műsort a Népkör Aprócska csoportjának tagjai gyermekjátékokkal nyitották meg.

A húzás pillanata (Ótos András felvétele)

A húzás pillanata (Ótos András felvétele)

Goga Zsolt, a Népkör elnöke üdvözölte az egybegyűlteket. Varjú Márta, lapunk főszerkesztője köszöntő beszédében elmondta, a Magyar Szó munkatársai mindig szívesen visszajárnak Kúlára, valamint emlékeztette a közönséget arra, hogy a Naptár 2018 kiadványban a jubileumát ünneplő kúlai Népkör is helyet kapott. Ezt követően lapunk főszerkesztője beszélgetett Valka Károllyal, Kúla község alpolgármesterével, a Népkör alelnökével. A Napraforgó gyermek néptánccsoport tagjai mezőföldi táncokat mutattak be.

Fodor István, a Magyar Szó Tiszavidék rovatának, valamint lapunk több kiadványának szerkesztője a beigazolódott magyarországi választással kapcsolatos meglátásairól beszélt. Gergely József, lapunk újságírója és fotóriportere, a készülőben lévő Mosolygó Bánát című kötetben szereplő érdekes történetekkel szórakoztatta a közönséget. A Bartók Béla Dalárda tartalmas repertoárral lépett színpadra.

Ótos András felvétele

Ótos András felvétele

Ezt követően Varga Attila, a Magvető melléklet szerkesztője beszélgetett vendégeivel, Ótott Róberttel, a Tartományi Mezőgazdasági, Vízgazdálkodási és Erdőgazdasági Titkárság titkárhelyettesével, valamint Molnár Viktorral, a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap igazgatóhelyettesével. A Molnár Zoltán színművész által megformált Magyarzó Pistike ezúttal is hatalmas sikert aratott a közönség soraiban.

Az est végén kisorsoltuk nyereményjátékunk ajándékait, amelyet Varga Attila a helybeli gyerekek, valamint Valka Károly segítségével bonyolított le. A főnyereményt, az adai Agromerkur által felajánlott háromfogú talajlazítót Csontos Ilona zentai olvasónk nyerte.

Csanádi Erzsike (Ótos András felvétele)

Csanádi Erzsike (Ótos András felvétele)

A szabadkai Intercom által felajánlott ajándékok közül az elektromos trimmer nyertese Zsoldos Zsombor tóthfalusi, a kultivátoré Tallós Matild csantavéri, a fűnyíróé Koncz Tibor bácsfeketehegyi olvasónk lett. A zentai Romel cég ajándéka szintén egy fűnyíró, szerencsés nyertese pedig a kúlai Ninkov Dávid.

A Bioalternativa által felajánlott 5 ajándékcsomaggal pedig Bezalló Igor szenttamási, Novák Zsuszanna zentai, Kőrösi Gertrúd felsőhegyi, Túrú Jenő magyarkanizsai és Csikós Miklós tiszakálmánfalvi olvasónk lett gazdagabb. A nyerteseknek ezúton is gratulálunk.

Regécz László (Ótos András felvétele)

Regécz László (Ótos András felvétele)

A gálaműsoron jelen volt a helybeli Csanádi Erzsike, a Romel cég ajándékát megnyerő Ninkov Dávid nagymamája. Erzsike nem rejtegette örömét, hiszen ő maga küldte be a borítékot unokája nevére.

− Rendszeres olvasói vagyunk a Magyar Szónak és a Magvetőnek, és mindegyik nyereményjátékban részt veszünk. Sokszor nyertünk. Szerencsével születni kell, de az még nem elég, fontos a pozitív hozzáállás és az önbizalom is. Valamint a megosztás, én a nyereményeket elajándékozom azoknak, akiknek nagyobb szükségük van rá, mint nekem. Aki kapni akar, annak adni is kell – hangsúlyozta Erzsike.

Rendszeres újságvásárló és -olvasó a kúlai Regécz László is.

− Mindennap megvásárolom a lapot, amikor nem érkezek elmenni a boltba, félreteszik számomra. Az aktuális híreket szeretem olvasni, a sorozatban megjelenő tárcákat pedig kivágom és gyűjtöm. A Tarka Világ a kedvenc mellékletem, de a Képes Ifjúságot is átlapozom, szeretem a benne található technikáról szóló írásokat. Néha a nyereményszelvényeket is beküldöm – mondta László.