2024. április 20., szombat
SPORTHÍREK

Bennett megverte Vivianit

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁROZÁS – GIRO D’ITALIA

Az egyik legegyszerűbb etap várt a kerekesekre az olasz körverseny hetedik versenynapján, amely a tengerparti üdülővárosban, Praia a Marében végződött 159 kilométernyi, viszonylag sík terepen zajló kanyargást követően. A nap elején háromfős élbolyt engedett előre a főmezőny, amely teli volt a hajrára készülő csapatokkal. A szökevényeket bő 10 kilométerrel a cél előtt érték utol, s a sprintben aztán már úgy tűnt, a két izraeli sík szakaszt nyerő Elia Viviani most is ünnepelhet, ám az ír Sam Bennett az utolsó métereken megelőzte őt.

Giro d’Italia, 7. szakasz (Pizzo–Praia a Mare, 159 km): 1. Sam Bennett 3:45:27 óra, 2. Elia Viviani, 3. Niccoló Bonifazio, 4. Sacha Modolo, 5. Danny van Poppel a. i. stb. Az összetett állása 7 szakasz után: 1. Simon Yates 26:31:30 óra, 2. Tom Dumoulin +16 mp, 3. Esteban Chaves +26 mp, 4. Domenico Pozzovivo +43 mp, 5. Thibaut Pinot +45 mp stb.

SPORTLÖVÉSZET

Magyar arany, szerb ezüst

Mint a múlt hónapban Csangvonban, az amerikai Fort Benningben is Péni István és Zorana Arunović nyerték Magyarország és Szerbia első érmét a sportlövő-világkupán. Péni a kisöbű puska összetett számában a selejtezőben második volt, majd a döntő első öt lövésével csak 46,1 kört jegyzett, és az utolsó helyen kezdett. 30 lövés után 7,4 körrel maradt le a dán Olsen mögött, a 43. lövés után már biztos érmes volt, majd simán nyerte harmadik vk-aranyát, hisz a dán az utolsó négyből háromszor 9-est sem lőtt. A szerb Stefanović 6., Pletikosić pedig 7. lett.

Arunović a selejtezőben 5. volt, a döntőben egy ideig vezetett, végül a bolgár Grozdeva megelőzte, míg az olimpiai bajnok görög Anna Korakakit szétlövéssel múlta felül.